Ja hi ha una quarantena de contenidors protegits contra els senglars

La prova pilot iniciada el mes d'octubre de l'any passat va donar bons resultats

Les tanques col·locades al voltant del contenidor han donat bons resultats
Les tanques col·locades al voltant del contenidor han donat bons resultats | Ajuntament de Rubí
Redacció
05 d'agost del 2019

Les tanques col·locades al voltant de contenidors de la fracció orgànica a la urbanització de Castellnou per evitar que els porcs senglars el desplacessin i el tombessin ha donat bons resultats.

És per això que l'Ajuntament va col·locar aquestes estructures al voltant de 25 contenidors més, repartits per les urbanitzacions, per tal d'evitar els desperfectes que causen aquests animals; i a dia d'avui ja son una quarantena de contenidors protegits.

Aquests tancats estan fets amb plàstic reciclat, no necessiten manteniment i disposen d’una obertura perquè els veïns puguin accionar el pedal i obrir la tapa del contenidor.

Els cubells que recullen la fracció orgànica situats a les urbanitzacions sovint pateixen desperfectes causats pels porcs senglars, que els tomben o rebenten per obtenir-ne les restes de menjar.

Per tal d'evitar-ho, s'han intentat diverses mesures: primer, es van col·locar uns suports de fusta per fixar els contenidors, però els senglars els trencaven envestint-les. Després, es van substituir per pals metàl·lics, però els animals van aprendre a aixecar els contenidors i alliberar-los del suport.

Amb la nova solució, una tanca col·locada al voltant del contenidor, ha fet el seu efecte i ha permès protegir-lo i evitar les molèsties que causava al veïnat.