La mediació acaba sense acord i es manté la vaga a l'aeroport del Prat

Els treballadors ratificaran demà la decisió i critiquen els serveis mínims establerts pel govern espanyol

La reunió entre empresa i treballadors aquest matí al Departament de Treball
La reunió entre empresa i treballadors aquest matí al Departament de Treball | ACN
NacióDigital
07 d'agost del 2019
La reunió de mediació entre els treballadors i l'empresa Trablisa ha acabat sense acord i aquesta divendres hi haurà vaga als controls de seguretat de l'aeroport del Prat. L'intent de la Generalitat d'evitar l'aturada no ha tingut èxit, malgrat que els treballadors ja encaraven la trobada amb pessimisme i esperaven una oferta de mínims per part de l'empresa.

Així, el Comitè de Vaga de Trablisa ratificaran la decisió demà en assemblea i divendres a les 00h començarà una vaga indefinida de 24 hores. La mobilització, però, es farà amb uns serveis mínims del 90%, establerts per la delegació del govern espanyol. La decisió no ha agradat als treballadors.

Aquest matí, l'assessor del Comitè de Vaga de Trablisa, Juan Carlos Giménez, ha reiterat que els vigilants tenen "tot el dret a fer vaga" i que per complir amb els serveis mínims s'hauria de trucar personal que està de baixa o de vacances.

Què demanen els treballadors?

Els 500 empleats cridats a la protesta denuncien que no es respecta la paritat en els llocs de feina ni les rotacions de plantilla per compartir les feines més dures. Així, reclamen més descansos i rotacions per fer front a l'augment de feina que, segons ells, hi ha hagut en els darrers anys, un increment salarial d'un euro a l'hora i una plaça de pàrquing gratuïta.