L'Ajuntament estudia comprar l'antiga Superson per construir un equipament juvenil

La nau està situada a la Plana d'El Castell i té una superfície de 3.200 metres quadrats

per RubiTV.cat, 15 de gener de 2019 a les 10:30 |
Antiga fàbrica de televisions Superson | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Rubí està treballant per transformar la nau industrial de l'antiga fàbrica de televisions Superson de la Plana del Castell en el nou centre de referència per al jovent de la ciutat. L'edifici té amb una superfície aproximada de 3.200 metres quadrats repartits en quatre plantes.

De moment, la propietat i el consistori s'han posat d'acord en el preu, concretament 1,2 milions d'euros, i l'Ajuntament està estudiant com adquirir-lo. L'alcaldessa, Ana María Martínez, confia que la incorporació d'aquest edifici al cens municipal permetrà donar resposta a les necessitats actuals dels joves rubinencs: "La Torre Bassas se'ns ha quedat petita. Això ens fa pensar que requerim un espai molt millor perquè els joves puguin desenvolupar les seves aportacions".


El consistori té la intenció que el jovent de la ciutat s'impliqui en aquest projecte i, per tant, ha remarca que si finalment es compra l'edifici, es farà un procés participatiu per conèixer les necessitats dels joves de la ciutat i escoltar la seva veu per definir els usos concrets de l'espai.

Pel que fa a l'antiga fàbrica, la primera edil considera que recuperar-la per fer un equipament amb aquestes característiques, té un component emocional, vinculat a la història de l'antiga Superson i la tradició industrial de Rubí. A més, Martinez destaca que és un espai ampli i molt diàfan que només necessita petites remodelacions interiors i arranjaments de façana, a diferència d'altres edificis municipals en desús que no estan en tan bon estat i no reuneixen les condicions. 

 

Participació