Les banderes de l’Ajuntament de Rubí onejaran a mig pal en record de les víctimes de l’atemptat de La Rambla

La imatge dels pares del Xavi, el petit mort a l’atemptat, abraçant-se al substitut de l’imam de la mesquita de Rubí durant un acte d’homenatge va fer la volta al món

El memorial de les víctimes de l'atemptat és un missatge de pau en diverses llengües
El memorial de les víctimes de l'atemptat és un missatge de pau en diverses llengües | Ajuntament de Barcelona
Redacció
16 d'agost del 2019
Actualitzat a les 16:50h
Les banderes de l'Ajuntament onejaran a mig pal durant tot el dissabte, 17 d'agost, en record i solidaritat amb les víctimes rubinenques de l'atemptat de la Rambla de l'any 2017.

Demà farà dos anys que una furgoneta va irrompre a la part alta de La Rambla de Barcelona i va atropellar les persones que hi passejaven, causant 14 morts i més d'un centenar de ferits, a banda d'una altra víctima mortal interceptada pels terroristes mentre fugien. Entre les víctimes hi havia dos rubinencs, i dos més van resultar ferits.

Rubí va viure amb dolor i solidaritat la pèrdua dels seus veïns. Sota el lema Rubí no té por, la ciutat es va mostrar unida per plantar cara a la tragèdia i reivindicar els valors d’una societat cohesionada.

La imatge dels pares del Xavi, el petit mort a l’atemptat, abraçant-se al substitut de l’imam de la mesquita de Rubí durant un acte d’homenatge va fer la volta al món com a símbol d’aquest esperit de concòrdia.



La Rambla acollirà aquest dissabte al matí un petit acte d’homenatge a les víctimes amb motiu del segon aniversari de l’atemptat de Barcelona. Per desig exprés de les persones afectades, aquesta serà una celebració discreta, consistent en un minut de silenci i una ofrena floral al mosaic de Joan Miró.