Com se celebrarà la Diada a Rubí? I com serà la gran manifestació a Barcelona?

La manifestació se celebrarà a la plaça d'Espanya, des d'on es dibuixarà un estel simbòlic que traslladarà les seves puntes als diversos carrers que hi desemboquen

La manifestació de l'11S del 2018
La manifestació de l'11S del 2018 | Adrià Costa
03 de setembre del 2019
Actualitzat el 09 de setembre a les 15:24h

L'objectiu és la independència, i la ciutadania no s'ha de desviar d'aquí. Aquest és el missatge que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) intentarà transmetre durant la Diada d'aquest proper Onze de setembre, amb una nova mobilització a Barcelona que posarà l'accent en aquesta fita política, des de la unitat estratègica. ​Ara per ara ja hi ha més de 180.000 persones inscrites, 205.000 samarretes venudes i 700 autocars i l'ANC és optimista de cara a omplir de gom a gom els diversos carrers que desemboquen de la plaça d'Espanya.

A Rubí, l'epicentre de la Diada tornarà a ser la plaça de l'Onze de Setembre amb un acte institucional protagonitzat per les entitats i els partits polítics de la ciutat.

Prediada a Rubí (10 de setembre)

22 h Marxa de torxes
Sortida de la plaça Onze de Setembre i arribada a la plaça Doctor Guardiet

22.25 h Lectura del manifest
Pl. Doctor Guardiet

22.30 h Concert amb Pubilles ninja i L'Home invent
Pl. Doctor Guardiet

Diada a Rubí (11 de setembre)

10.30h Ofrena floral i parlaments dels partits polítics i les entitats

12 h Ofrena floral institucional

12.30 h Actes commemoratius de la diada 2019

La Diada a Barcelona (11 de setembre)

Des de l'entitat sobiranista criden l'independentisme a mobilitzar-se de nou per exigir al Govern que implementi la República i se suma al context de repressió i a l'espera de la sentència del judici de l'1-O al Tribunal Suprem.

Com cada any, doncs, convé recordar com participar en la gran mobilització de l'11-S. Com ja es va anunciar fa uns mesos, enguany se celebrarà a la plaça d'Espanya, des d'on es dibuixarà un estel simbòlic que traslladarà les seves puntes als diversos carrers que hi desemboquen. La plaça serà el punt d'unió on la ciutadania i els partits s'han de "posar d'acord" en l'objectiu comú de la independència.

Com m'hi he d'inscriure?

Cal omplir el formulari que trobareu al web de l'ANC. Us demanarà que indiqueu quanta gent sereu i les vostres dades personals abans de seleccionar el tram on voleu situar-vos durant la manifestació. Rebreu un correu electrònic i haureu de confirmar la inscripció abans que passin 24 hores perquè sigui vàlida. En total hi ha 26 trams dividits en els carrers que desemboquen de la plaça Espanya: Creu Coberta, Tarragona, Gran Via, Paral·lel i Maria Cristina. Cada comarca té assignat un tram per tal d'intentar que hi hagi gent a tot arreu. En el cas de Rubí, el tram assignat és el 13.

Des de l'ANC ressalten que és molt important inscriure's per facilitar l'organització i la coordinació de la manifestació. Recalquen també que les dades facilitades serviran només per gestionar, coordinar, organitzar i informar dels actes que es realitzin l'Onze de setembre i dels actes en què participi l'entitat. Demanen també als inscrits que, si volen canviar d'ubicació, es donin de baixa de la primera inscripció i la facin de nou amb la nova ubicació. 

Quan comença la Diada per la República?

Com cada any, l'hora exacte de l'inici de la manifestació és a les 17.14 h, però és important arribar al vostre tram amb força antelació, perquè pot haver-hi problemes per accedir a Barcelona o per apropar-se a la Diagonal. Des de l'ANC demanen que tothom sigui al seu tram a les 16 h de la tarda. ​