sant cugat

Sant Cugat comptarà amb 58 nous habitatges protegits al setembre

per Redacció , 22 d'agost de 2019 a les 18:00 |
Visita de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, als nous habitatges protegits | Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sant Cugat del Vallès comptarà a partir del mes de setembre amb una nova promoció de 58 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer general. S'ha construït al barri de can Mates, entre els carrers de Vallseca i Benet de Moxó.

Aquests pisos són de promoció privada, construïts per l’empresa Vielsa, i seran gestionats per l’empresa pública municipal Promusa. Això significa que els habitatges s’han adjudicat mitjançant un sorteig públic fet de Promusa i tenint en compte els criteris propis del registre de sol·licitants d’habitatges d’HPO de Sant Cugat.


El preu del lloguer serà exactament igual que un habitatge protegit de promoció pública. Aquests 58 habitatges tindran la qualificació de protecció oficial durant els 10 primers anys. Transcorregut aquest període es contempla que, si les dues parts hi estan d’acord, Promusa continuï gestionant aquesta promoció durant 10 anys més.

Aquesta promoció és fruit d’un acord entre l’Ajuntament, Promusa i l’empresa Vielsa en el marc de la modificació de PGM aprovada a les zones verdes de Valldoreix. Inicialment la parcel·la on s’han construït aquests habitatges (propietat de Vielsa) estava qualificada com a sòl terciari, però l’Ajuntament va acordar traslladar-hi part del sostre residencial que tenien les finques de can Monmany i can Busquets (que van quedar preservades de la urbanització).


D’aquesta manera, aquesta parcel·la va passar a ser qualificada com a residencial amb l’obligació d’estar qualificada com a HPO durant com a mínim els 10 primers anys.

Més pisos de lloguer protegit gràcies al “tanteig i retracte”

Recentment l’Ajuntament ha adquirit 6 habitatges a través de la fórmula del "tanteig i retracte", que dona prioritat de compra a l’administració  quan els grans tenidors, especialment entitats bancàries, es venen pisos en execució hipotecària.

Aquests 6 habitatges es destinaran al programa de lloguer social. Estan ubicats als carrers Monestir, Major, camí de la Creu, Vallès, Migdia i al passatge Torre Blanca. Per adquirir aquests habitatges  s’ha destinat un total de 0’85 milions d’euros, dels quals un 56% s’ha finançat a través d’un conveni amb l’Institut Català de Finances (ICF).

D’altra banda, Promusa ja porta adquirits aquest any 5 habitatges protegits de venda –d’antigues promocions realitzades per aquesta empresa municipal- per tal de destinar-los al lloguer protegit.

575 habitatges de lloguer protegit gestionats per l’Ajuntament

Amb aquestes darreres adquisicions i el lliurament de la nova promoció de 58 habitatges al barri de can Mates al setembre, Sant Cugat disposarà d’un parc de 575 habitatges de lloguer protegit gestionats per l’Ajuntament a través de Promusa.

 

Participació