El tast final dels Premis Vinari torna a El Celler de Rubí

Els millors vins de Catalunya es triaran el proper 9 de setembre

El tast final se celebra a la Sala de Tines del Celler
El tast final se celebra a la Sala de Tines del Celler | César Font
Redacció
28 d'agost del 2019
El Celler de Rubí tornarà a ser l’escenari del tast final dels Premis Vinari, convocats per la publicació especialitzada Vadevi.cat. La darrera fase del concurs tindrà lloc el proper dilluns 9 de setembre a la Sala de Tines i, com és habitual, consistirà en un tast a cegues d’aquells vins que van obtenir les puntuacions més altes a l’anterior eliminatòria.

Des del 2013, els Premis Vinari reconeixen els millors vins i escumosos de Catalunya. En la seva setena edició, els guardons han assolit el miler de referències inscrites. Una seixantena de tastadors i tastadores, entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i professionals de la distribució, van tastar-les durant el mes de maig per escollir les que passarien a la fase final. Tots els vins concursen per categories: blancs joves, blancs de criança, negres joves, negres de criança, negres de guarda, vins dolços, vins rosats, escumosos rosats, escumosos joves, escumosos reserva, escumosos gran reserva i escumosos d’antigues reserves.

Les referències premiades es donaran a conèixer en una gala que se celebrarà a l’Auditori de Vilafranca del Penedès el divendres 11 d’octubre. Durant aquesta festa, s’anunciaran els millors classificats a cadascuna de les categories, així com el millor vi de tots, el Gran Vinari d’Or, i el millor escumós, el Gran Vinari Escumós. A més, s’anunciaran el premi Nissan al millor projecte ecològic, el premi Vins i Licors Grau a la trajectòria professional en el món del vi, el premi a la millor etiqueta, imatge o packaging, el premi Riedel Euroselecció al millor celler ─aquell que s’emporti més guardons a l’edició d’enguany─ i el nou Premi EnoAula, que reconeixerà el millor tastador o tastadora del jurat del 2019.

Els Premis Vinari mantenen un estret vincle amb l’antic Celler Cooperatiu de Rubí, una de les “catedrals del vi” de César Martinell, que es va rehabilitar i recuperar per a la ciutadania el 2013. Des de llavors, l’espai ha acollit tots els tasts finals dels Vinari, així com una Fira del Vi a la tardor on es poden assaborir, entre d’altres, les referències premiades.