L'alcohol segueix sent la droga que causa més demandes de tractament a Rubí

El CAS de Rubí ha atès més de 90 casos d'addicció a l'alcohol durant el 2018

Ampolles de diversos tipus de begudes alcohòliques
Ampolles de diversos tipus de begudes alcohòliques | Pixabay
Redacció
30 d'agost del 2019
Segons l'informe anual del Sistema d'Informació sobre Dependències a Catalunya, el Centre d'Atenció i Seguiment de Drogodependències (CAS) de Rubí ha atès a 187 persones per consum de drogues durant el 2018. D'aquestes, gairebé la meitat de les persones que han iniciat un tractament al centre ho han fet per l'addicció a l'alcohol. Concretament, el 49,7% dels casos s'han atès per superar aquesta addicció, és a dir, 93 persones. La segona droga amb més demanda de tractament és la cocaïna amb 40 casos, el que representa el 20%, seguit del cànnabis amb 30 casos, l'heroïna amb 11 casos i 4 casos per tabac. 

Si comprarem les dades amb les de l'any anterior, la xifra és lleugerament superior. Durant l'any 2017, 132 persones van iniciar un tractament per addicció a les drogues, de les quals 70 eren addictes a l'alcohol. En un any les persones que necessiten un tractament per vèncer l'addicció a l'alcohol ha augmentat; un problema que està present arreu de Catalunya a causa de l'acceptació del consum d'aquesta droga per la societat. 

Pel que fa a l'àmbit català, durant el 2018 s'han notificat un total de 13.944 inicis de tractament contra drogoaddiccions, dels quals l'alcohol continua sent la droga que causa més demandes de tractament, amb un 42,2% dels casos.

El CAS de Rubí es troba al Centre Ferran Salses, situat al carrer Nou, 28, i atén de dilluns a divendres de 8.45 a 15 h i els dimecres i dijous també de 16 a 18 h.