Carlos Azagra omple el CRAC amb la presentació de «Pepe Buenaventura Durruti»

L'encarregada de posar el color a les vinyetes, Encarna Revuelta, explica alguns detalls del còmic

Carlos Azagra signa exemplars del seu nou còmic al CRAC
Carlos Azagra signa exemplars del seu nou còmic al CRAC | Carla Serra
Redacció
10 de setembre del 2019
El CRAC va acollir el passat divendres la presentació del nou còmic de Carlos Azagra, Pepe Buenaventura Durruti, en una sessió que va omplir l'espai de gom a gom.

L'encarregada de posar el color a les il·lustracions del dibuixant, Encarna Revuelta, va explicar que la idea de plasmar la vida de Durruti en un còmic "va sorgir d'un amic nostre, Juan Arete, que és historiador i ens va passar un guió per poder realitzar el còmic".

Revuelta també va explicar que el llibre es divideix en les etapes de la vida de Durruti, des del seu naixement i adolescència, passant per la joventut, en què ja comença a formar grups de solidaritat per ajudar aquelles persones que es veien perjudicades per haver fet reivindicacions socials.

Així, cada etapa de la seva vida es mostra en tons de colors diferent: violacis per a la infància, blaus per a l'època en què va viatjar a Amèrica, vermellosos quan torna a Europa i amb augments de color paulatins en les èpoques de la República i de la Revolució.

"El còmic vol reflectir la vida de la persona, no de l'heroi", va explicar Revuelta, que va assegurar que havia gaudit molt colorejant aquesta història.

Com no podia ser d'altra manera, el còmic també té el característic humor del dibuixant d'El Jueves, molt conegut pel seu activisme sindical i veïnal.