La fase de priorització de propostes dels Pressupostos Participatius no es realitzarà

El nombre total de propostes que han estat validades tècnicament és inferior a 25, i totes passaran a la fase de votació

La fase de votació de les propostes dels Pressupostos Participatius 2020 s'iniciarà l'1 d'octubre
La fase de votació de les propostes dels Pressupostos Participatius 2020 s'iniciarà l'1 d'octubre | Ajuntament de Rubí
Redacció
23 de setembre del 2019
Entre l'1 i el 30 de setembre s'havia de dur a terme la quarta fase dels Pressupostos participatius 2020, la de priorització de propostes, però finalment aquesta no es podrà dur a terme, ja que el nombre total d'obres que compleixen els requisits tècnics és inferior a 25, que són les que passaran directament a la fase de votació.

L'objectiu d'aquesta fase de priorització dels Pressupostos participatius 2020 tenia com a objectiu pre-seleccionar les 20 actuacions amb major suport ciutadà per tal d'establir una primera selecció de les obres més rellevants, i que en la fase de votació el nombre total de propostes fos consultable per a la ciutadania, a més de garantir que fossin percebudes com a útils i importants per part dels ciutadans.

A més de les 20 obres pre-seleccionades, a la votació s'incorporaran les 5 obres que van rebre més suports en els tallers realitzats durant el mes de juny i que hagin estat validades tècnicament.

En aquest taller del 20 de juny es van seleccionar sis propostes, les que van rebre més vots per part dels participants: una senda verda que uneixi el centre amb les urbanitzacions (10 vots), més ombra al parc del Rivo Rubeo (7), una xarxa social per a famílies amb necessitats especials (7), millorar la mobilitat i connectivitat entre Can Fatjó i el centre i l'estació (5), un nou equipament cultural per fomentar l'art i la cultura a Rubí (5) i la millora de la cuina de l'edifici La Cruïlla, al Pinar, per tal de fer-hi tallers (5).

Un cop realitzada la valoració tècnica de les propostes rebudes durant el mes de juny, el nombre total d'obres que compleixen els requisits tècnics és inferior a 25, i per això totes passaran directament a la fase de votació, que s'iniciarà el dia 1 d'octubre, i en la qual pordran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Rubí.

A dia d'avui encara no s'han publicat les propostes que han quedat seleccionades per a la fase de votació, però segons l'Ajuntament de Rubí es preveu que estiguin disponibles a la web Participa Rubí abans que s'iniciï el procés de votació.

Al llarg de tot el procés, iniciat el mes d'abril - amb una aturada el mes de maig degut a les eleccions municipals - la ciutadania ha presentat un total de 59 propostes.