urbanitzacions

Els veïns del carrer Puigmal demanen suport a tots els partits per resoldre la seva greu situació

Ricard Sarabia ha fet arribar un comunicat a l'oposició per reclamar que defensin els drets d'aquests veïns

per RubiTV.cat, 17 de gener de 2019 a les 12:00 |
El carrer Puigmal el passat 23 de desembre | @Ricard_70
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els veïns del carrer Puigmal continuen en peu de guerra per reclamar l’urbanització del seu carrer, ubicat a Can Ximelis, una actuació que correspon a l’Ajuntament i que esperen des de fa gairebé vint anys.

Un dels veïns, Ricard Sarabia, ha fet arribar un dur comunicat als partits de l’oposició, com també ha explicat a les xarxes socials, per demanar suport a la seva causa, que ja fa mesos que reivindica.


Aquest correu es va enviar després de saber-se que l’Ajuntament estudia comprar un edifici per valor d’1,2 milions d’euros per fer-hi un equipament municipal, cosa que, per als veïns del carrer Puigmal, és “una falta de respecte” de l’alcaldessa, no només cap a l’oposició sinó cap als ciutadans, i els veïns del carrer Puigmal.

Sarabia explica que, el passat 15 de novembre, arrel de les fortes pluges que van caure a la nostra ciutat, “el carrer va desaparèixer barranc avall i podria haver ocasionat morts”. El veí denuncia que tenen “greus desperfectes en aquesta via pública”, alguns ocasionats dins la seva parcel·la, “i tot per culpa d’un carrer no urbanitzat, de terra, matolls i sense serveis”. Des del dia 15 de novembre, a més, el carrer es troba tallat al trànsit ja que no és segur el pas dels vehicles ni té prou amplada com per poder accedir a algunes vivendes.


“L’estat és ruïnós”, explica en Ricard Sarabia. “Un carrer que porta 18 anys (en breu) sense urbanitzar, sense serveis i ara ja sense carrer”. Els veïns també denuncien que les obres d’emergència que l’Ajuntament ha anunciat en alguna ocasió no s’han fet, i que continuen sense poder accedir amb cotxe, cosa que provoca greus problemes als propietaris: dos s’han quedat sense murs, i amb les propietats obertes a qualsevol persona.

Ricard Sarabia ha assistit a alguns plens municipals per expressar les seves queixes – i no només això, sinó que ha presentat múltiples instàncies al municipi i al propi Síndic de Greuges, que li ha donat la raó – però, ara per ara, no ha trobat cap resposta satisfactòria per part del consistori. El Síndic, en la seva darrera resposta, “suggereix a l’Ajuntament de Rubí que programi les actuacions necessàries per finalitzar durant els propers anys la urbanització d’aquesta zona” i dotar-la de serveis, i que mentrestant mantingui i conservi el carrer on viu el promotor en condicions.

Segons Ricard Sarabia i la plataforma dels veïns afectats, “l’alcaldessa s’ha rigut dels veïns de Puigmal, de tota l’oposició, del Síndic de Greuges de Catalunya, de Facua i de tots aquells que han informat de la problemàtica del carrer”. Fa poc més d’una setmana, l’associació de consumidors Facua va anunciar que reclamava a l’Ajuntament de Rubí que arreglés el carrer de Can Ximelis.

Els veïns del carrer Puigmal demanen el suport de l’oposició

Ricard Sarabia, a través de les seves xarxes socials, ha reclamat desenes de vegades a l’equip de Govern, però també a l’oposició, ajuda per donar força a les seves reivindicacions. Alguns d’aquests partits han mostrat interès per la problemàtica del carrer Puigmal, ja sigui visitant el carrer, preguntant al Ple o oferint el seu suport.
Sarabia és contundent amb la seva exigència: “tots els representants polítics teniu l’obligació de defensar els interessos de tots els ciutadans, però des del meu punt de vista no estic veient res”, lamenta. “Ni un comentari en bloc com a oposició davant la greu discriminació que estan patint els veïns de Puigmal per part de l’Ajuntament, res en relació a les queixes del Síndic de Greuges de Catalunya, res per la denúncia de FACUA (a nivell nacional), res dels diferents articles als mitjans de comunicació”, detalla en Ricard, que considera que “com a oposició no podeu quedar en silenci ja que sereu igual de responsables que el govern que ens mana de manera dictatorial si arriba a passar alguna desgràcia en aquest carrer”.
 


Ricard Sarabia recorda que els veïns del carrer Puigmal han pagat un dels rebuts especials de les obres de Ximelis, i que paguen impostos com tots els ciutadans de Rubí, i tot i això no disposen de serveis bàsics “que l’Ajuntament i Sorea s’estan negant a executar malgrat que l’Agència Catalana de l’Aigua ha comentat que estan obligats a fer-les”, denuncia. El veí també demana als partits de l’oposició que a banda de parlar de temes de sanitat, vivenda, o el Parc de Ca n’Oriol, no oblidin els drets de les persones que viuen al carrer Puigmal.

La situació que denuncia Ricard Sarabia en nom dels veïns del carrer és límit. Per això continuen reclamant solucions per totes les vies possibles, tant a l’equip de Govern com a l’oposició, a la Síndica de Greuges de Rubí i al Síndic de Catalunya.
“No ens quedarem sense fer res”, assegura Sarabia, que demana a l’oposició que actuï “perquè l’alcaldessa i el govern municipal compleixi amb la llei”.

 

Participació