Rubí Acull inicia un cicle de cinema en col·laboració amb la biblioteca

L'objectiu, segons va explicar Aitor López és "apropar la realitat que poden tenir les persones que migren"

Una vintena de persones assisteixen al cinefòrum de Rubí Acull
Una vintena de persones assisteixen al cinefòrum de Rubí Acull | Marta Casas
Redacció
20 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:04h
La biblioteca municipal Mestre Martí Tauler va acollir ahir el primer cinefòrum que realitzarà en col·laboració amb Rubí Acull, la plataforma en favor de l'acollida de persones refugiades.

El documental que es va projectar, This is Congo, repassa la vida de tres persones que sobreviuen al cicle de conflictes generats per aquest moviment, creat l'any 2012 per un grup de soldats rebels amb el govern congolès, que van desertar per l'incompliment dels acords de pau que s'havien signat el 23 de març de 2009 en el Congrés Nacional per a la Defensa del Poble.

Segons va explicar Aitor López, membre de Rubí Acull, aquest documental, així com tot el cinefòrum, té l'objectiu "d'apropar la realitat d'altres llocs del món, la realitat que viuen algunes persones que migren dels seus països".

Els documentals i pel·lícules del cinefòrum es projectaran cada dos mesos, i la intenció és que es pugui convidar experts en la matèria o els directors del documental, com es va fer en l'anterior edició del Cinema Refugiat al CRAC.

La propera pel·lícula que es passarà serà Tombouctou, el 28 de novembre.

Aquest dissabte, també a la biblioteca, Rubí Acull ha organitzat una taula rodona sobre el fenomen migratori, que comptarà amb la participació de Sílvia Carrasco, Joan Aldavert i Xavier Mas.