Obertes les inscripcions per als Jocs Esportius Escolars 2019-2020

Les competicions volen incentivar als infants i joves a tenir una actitud esportiva i no únicament de guanyar partits

Redacció
23 de setembre del 2019
Ja estan obertes les inscripcions per als Jocs Esportius Escolars 2019-2020, que organitza l'Ajuntament de Rubí amb la col·laboració d’una dotzena d’entitats esportives de la ciutat. Aquest curs, l’alumnat rubinenc podrà tornar a gaudir en horari extraescolar de prop de 15 disciplines. 

Com en anteriors edicions, el foment de valors tindrà un pes important a totes les competicions. En el marc de la iniciativa En volem 5!, que es desenvolupa conjuntament amb el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, es tornarà a incentivar els infants i joves perquè tinguin una actitud esportiva i no es preocupin únicament de guanyar partits. 

Així, una part de la puntuació obtinguda durant la temporada dependrà d’aspectes com el respecte de cada equip cap als àrbitres i les seves decisions, l’actitud pedagògica dels entrenadors o entrenadores, la puntualitat dels equips i l’actitud de la grada, entre d’altres.

Aquest curs, l’alumnat de primària, en el format de Jocs Esportius, podrà gaudir de les següents disciplines: atletisme, escacs, gimnàstica esportiva, handbol/minihandbol, bàsquet/minibàsquet, dansa esportiva, patinatge artístic, preesport, futbol sala, tennis taula, taekwondo, futbol 7, hoquei línia i voleibol. Pel que fa als joves de secundària, en el marc de les Lligues Esportives per a Joves, podran participar en les lligues de gimnàstica esportiva, atletisme, escacs, handbol, hoquei línia, tennis taula, bàsquet, patinatge artístic, dansa esportiva, futbol sala i voleibol.

Segons el nombre de persones apuntades, les competicions podran ser en format local o comarcal. En aquest segon cas, es jugaria amb equips de Castellbisbal, Sant Cugat, Terrassa, Vacarisses, Viladecavalls, Ullastrell o Matadepera.

Les inscripcions es poden fer durant els mesos de setembre i octubre al mateix centre educatiu o a l’Oficina dels Jocs Esportius Escolars, a l’Escardívol, de dilluns a dijous de 9 a 13 h i de 16 a 19 h, i els divendres de 9 a 13 h.

Els Jocs Esportius Escolars compten amb la col·laboració de l’Associació d’Escacs Rubinenca, el CEB Sant Jordi, l’AEE Regina Carmeli, el CF 25 de Setembre, el Club Esportiu Rubí FS, Maristes Rubí, el CE Olímpic Can Fatjó, la Penya Blaugrana Ramon Llorens, l’HC Cent Patins, la UE Rubí i la Unió Atlètica Rubí.