EDUCACIÓ

Els horts municipals de Cova Solera, escenari de nous cursos formatius per a l'any 2020

Des que es va posar en marxa, l’equipament ha acollit diversos tallers, fins ara adreçats només als usuaris i usuàries de les diferents parcel·les

per Redacció, 24 de setembre de 2019 a les 09:00 |
La formació se centrarà en el cultiu ecològic | Lali Puig
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els horts municipals de Cova Solera acolliran, a partir de l’any vinent, cursos formatius adreçats a tota la ciutadania. Així doncs, per primera vegada, la programació de l'equipament s’obrirà al conjunt de rubinencs i rubinenques i no només a les persones usuàries de l’equipament.

La temàtica dels diferents tallers que s’estan organitzant girarà al voltant del cultiu ecològic, un sistema basat en la utilització òptima dels recursos naturals, sense emprar productes químics de síntesi o organismes genèticament modificats. Utilitzant aquest sistema s’aconsegueixen productes orgànics, alhora que es conserva la fertilitat de la terra i es respecta el medi ambient. I tot això de manera sostenible i equilibrada.


L’últim taller que s’ha impartit als horts ha estat sobre llavors i s’ha dirigit tant als usuaris i usuàries dels horts com a aquelles persones que van participar al taller de plantació de varietats ecològiques locals, organitzat en el marc del Dia de la Terra.

L’equipament compta amb parcel·les individuals i altres de reservades a entitats, on cada usuari escull què hi vol plantar. Paral·lelament, el recinte també disposa d’un hort pedagògic que, a banda d’acollir les pràctiques de les formacions que es fan els dimarts, impartides per la Cooperativa L’Ortiga, també permet que els usuaris vegin com la formadora d’aquesta entitat cultiva la parcel·la i, així, puguin conèixer diverses tècniques.


Fa unes setmanes, alguns dels usuaris i usuàries de l’equipament van plantar calçots a l’hort comunitari. Quan es puguin collir, es cuinaran i se serviran en el marc d’un dinar de germanor adreçat als membres de la instal·lació.

 

Participació