COVA SOLERA

Nova adjudicació de parcel·les als horts de Cova Solera

Les persones que vulguin cultivar algun d'aquests horts i compleixin els requisits, han de presentar una instància a l’OAC

per Redacció, 23 de setembre de 2019 a les 13:00 |
Diversos usuaris i usuàries ja cultiven els horts de Cova Solera | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La instal·lació dels horts municipals de Cova Solera compta amb 56 parcel·les individuals de 40 m2 cadascuna, de les quals n'hi ha 49 d'ocupades, i dues parcel·les de 300 m2 reservades per a dues entitats, una d'elles cultivada. Fa gairebé un any es va fer la primera adjudicació de les parcel·les i ara, l'Ajuntament de Rubí, tornarà a sortejar les parcel·les que han quedat vacants. 

Cada usuari responsable d'un hort escull què vol plantar i pot utilitzar la superfície de conreu durant tres anys, d'acord amb els objeciuts del progrma d'horts municipals. A més, compta en tot moment amb l'assessorament de la Cooperativa l'Ortiga, l'encarregada de gestionar i dinamitzar l'equipament. 


Totes aquelles persones que compleixen els requisits, poden optar a cultivar un d’aquests horts. Per fer-ho, han de presentar una instància a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) per tal de ser informada quan s’obri el concurs.

Es tracta d'un projecte que té l'objectiu d'oferir una activitat d'oci que millori el benestar personal de rubinencs a l'atur o en risc d'exclusió, millorar l'alimentació i el subministrament d'aliments a través de l'autoconsum de les parcel·les individuals de l'hort, i oferir un entorn de relació social sa i col·laboratiu on tots els usuaris puguin participar del projecte. També vol donar eines i suport a la ciutadania en àmbits relacionats amb l'agricultura, el processat i la distribució d'aliments, fomentant la producció de verdures ecològiques a la ciutat. 

 

 

Participació