moviments socials

El Sindicat del Lloguer aconsegueix que Mediasil accedeixi a reunir-se amb ells per parlar sobre la negociació col·lectiva

Els membres dels Sindicats no marxaran fins que tinguin un acord signat

per RubiTV.cat, 17 de gener de 2019 a les 20:23 |
El Sindicat del Lloguer espera aconseguir una negociació col·lectiva | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta tarda, membres del Sindicat del Lloguer de Rubí, junt amb d'altres del Sindicat de Santa Perpètua, de Sant Joan Despí i Barcelona, han entrat a les oficines del fons voltor Mediasil, amb l'objectiu d'aconseguir una negociació col·lectiva respecte als seus lloguers.

Aquesta ocupació ve després que el Sindicat hagi expressat el seu rebuig a l'acord anunciat per l'alcaldessa de Rubí i el fons voltor, i que consistia en què Mediasil negociés individualment amb cadascuna de les famílies afectades per la pujada del lloguer.


Els veïns i veïnes de Sant Jordi Park fa temps que denuncien les pràctiques d'aquest fons voltor, i el passat mes de desembre van participar en un gran acte organitzat pels Sindicats del Lloguer de Rubí, Santa Perpètua, Sant Joan Despí i Barcelona al Casal Popular de Rubí.

Tot just fa uns dies, els veïns i el Sindicat van anunciar que es plantarien i no pagarien les pujades abusives del lloguer que els exigeix el fons Mediasil.

 
Els llogaters, disposats a passar la nit a l'oficina

Després d'haver entrat a les oficines, el representant de l'empresa Mediasil ha acceptat asseure's amb un representant de cadascun dels blocs de Rubí i Santa Perpètua, així com del Sindicat del Lloguer de Barcelona, tal com ha explicat a aquest mitjà un dels portaveus del Sindicat del Lloguer de Rubí, Albert Casado.

"El nostre objectiu és sortir amb un acord signat perquè acceptin la negociació col·lectiva, i no ens mourem fins que ho aconseguim", ha explicat Albert Casado, que ha afegit que "si cal, passarem la nit aquí".

Casado considera que "és un avenç que hagin acceptat asseure's amb nosaltres, ja que fins ara el què deien era que o s'acceptaven les condicions que posaven, o havíem de marxar".

El Sindicat de Llogaters aconsegueix un compromís amb Mediasil per continuar les reunions d'aquí a una setmana

Cap a les 20.30h, el portaveu del Sindicat del Lloguer de Rubí ha confirmat a RubiTV que Mediasil ha acceptat reunir-se novament amb ells d'aquí a una setmana, després que els hagin fet arribar totes les seves demandes.

Mediasil, que és una gestora, ha comunitat que necessiten un temps per preparar la documentació i parlar amb la propietat, i per això el Sindicat, com a gest de bona voluntat, ha acceptat el compromís de tornar-se a asseure d'aquí a una setmana i continuar parlant.

El compromís del fons Mediasil és per als llogaters de Rubí i de Santa Perpètua.

 

Participació