Es presenta el nou equip de futbol 7 adaptat, l'Horitzó Can Mir, a punt per competir

La Weleague 7, organitzada per la fundació FEDAMAR i auspiciada per la Federació Catalana d'Esport Adaptat, arrencarà d'aquí a tres setmanes

Un entrenament de l'Horitzó Can Mir, dirigit per Xavi Mas
Un entrenament de l'Horitzó Can Mir, dirigit per Xavi Mas | Marta Casas
26 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:45h


Aquesta setmana han començat els entrenaments per al nou equip de fubtol 7 adaptat, fruit d'un conveni signat entre dues entitats esportives de la ciutat, el CE Horitzó i el CEF Can Mir. Els presidents de les dues entitats, Josep Bernabéu i Jordi Peiró, han explicat els detalls d'aquest nou equip.

Precisament, Horitzó Can Mir serà el nom de l'equip que entrenarà a les instal·lacions de Can Mir i que iniciarà la competició d'aquí a tres setmanes, al grup dos de la nova lliga Weleague, organitzada per la fundació FEDAMAR i auspiciada per la Federació Catalana d'Esport Adaptat. Aquesta nova lliga constarà de dos grups: un, amb equips que estan formats des de fa més temps, i el grup 2, que és on competirà l'Horitzó - Can Mir.

Durant la competició, l'equip de Rubí es desplaçarà a Barcelona, Blanes o Pineda, entre d'altres.

El conveni entre ambdues entitats, a més, contempla la formació d'un equip B - que es dirà Can Mir-Horitzó - que recull aquells nois que no poden o no volen competir, i que jugaran uns Jocs Escolars adaptats amb un sol partit al mes.

Sobre la lliga, que Bernabéu ha qualificat de "totalment integradora a nivell de discapacitats", les úniques persones que no podran jugar encara són persones amb cadira de rodes o invidents, ja que requereixen unes mesures de seguretat concretes i tenen una reglamentació específica, respectivament.

L'equip Horitzó - Can Mir compta amb onze jugadors que tenen tres tipus de persones amb capacitats diverses: amb diversitat intel·lectual, paràlisi cerebral i transtorns mentals. El seu tècnic per aquesta temporada serà el director esportiu de l'entitat, Xavi Mas.