1 de 10
ple municipal rubí

Rubí declara l'emergència climàtica

Totes les mocions que es van presentar van quedar aprovades, excepte la proposta de Ciutadans per canviar la zona blava per zona taronja

per Carla Serra / Marta Casas, 27 de setembre de 2019 a les 12:30 |
El ple municipal del mes de setembre ha aprovat per unanimitat la declaració de l'emergència climàtica a Rubí, tal com demanava una moció conjunta d'ERC, En Comú Podem i l'AUP, a la qual han donat suport tota la resta de grups municipals.

Els portaveus dels diversos grups han explicat els seus posicionaments sobre el canvi climàtic i les mesures que com a consistori es poden dur a terme per frenar-lo. Alguns, a més, han cridat a donar suport a les mobilitzacions previstes per aquesta tarda.
Una altra moció que ha prosperat ha estat la del Seminari Mobilitat i Infància, presentada per l'AUP, per convertir els entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la infància. Tots els grups hi han votat a favor excepte Ciutadans.


Durant el debat s'ha produït una petita picabaralla entre el portaveu d'ERC, Xavier Corbera, i el regidor d'Educació del Govern, Víctor García.I també en relació a la mobilitat, es va produir un interessant debat amb la proposta de Cs per convertir la zona blava en zona taronja, una moció que va quedar finalment rebutjada pels vots en contra de l'equip de govern - PSC i ECP, amb tretze regidors - i l'AUP.

 

Participació