El Festival de Fotografia La Nuu vol fer reflexionar a la ciutadania sobre el concepte de realitat

La 5a edició de l’esdeveniment compta amb la participació de tretze autors i autores internacionals

Tretze autors i autores internacionals mostren les seves obres a la ciutat
Tretze autors i autores internacionals mostren les seves obres a la ciutat | Carla Serra
Redacció
30 de setembre del 2019
El Festival de Fotografia La Nuu de Rubí celebra la seva cinquena edició del 2 al 31 d'octubre. Enguany, el lema del festival La Nuu recull el títol del llibre d’en Markus Gabriel Perquè el món no existeix. Creador d’una corrent filosòfica anomenada nou realisme, aquest jove filòsof alemany ens diu que el món no existeix i que és per això doncs que existeix tota la resta de coses excepte una sola: el món.

L’esdeveniment compta amb la participació de tretze autors i autores internacionals, que des de fa uns dies ja mostren les seves obres a diverses façanes de la ciutat. L'objectiu dels treballs fotogràfics és fer reflexionar a la ciutadania sobre el concepte de realitat i sobre els marges de la representació visual del món.

Els artistes que exposen enguany a Rubí són: Marcel Pey (Espanya), Pere Formiguera (Espanya), Margaret Lansink (Holanda), Zhang Xiao (Xina), Aurore dal Mas (Bèlgica), Lily Zoumpouli (Grècia), Teresa Kozinc (Eslovènia), Patricia Bofill (Espanya), Tatiana Gutiérrez (Espanya), Maria Sturm (Romani), Stéphane Charpentier (França), Alisa Resnik (Rússia) i Gabrielle Duplantier (França).

Les seves obres, impreses en gran format, ocupen diversos espais a l’aire lliure buscant trencar les barreres tradicionals dels espais expositius i sorprendre a la ciutadania mentre es mouen per la ciutat​. Es poden trobar a la plaça de la Nova Estació, l’Antiga Estació, la plaça d’Anselm Clavé, la plaça del Doctor Guardiet, el carrer Justícia, diversos punts de l’Escardívol, El Celler, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, la fàbrica Pich Aguilera i, per primer cop, la façana del pavelló de l’Escola Regina Carmeli.
 

L'Escola Regina Carmeli és un dels espais de la ciutat Foto: Carla Serra



Programa d'activitats del Festival de Fotografia La Nuu

Aquesta mostra d'art a la ciutat es completa amb un programa d’activitats que arrencarà aquest dimecres 2 d’octubre a les 19.30 h amb la inauguració de l’exposició Efímers a l’Escola d’Art i Disseny edRa. En aquesta mostra, l’alumnat del centre mostrarà la feina realitzada durant el curs passat al voltant del lema del festival, El món no existeix.

El divendres 4 d’octubre, a les 19 h, tindrà lloc al Museu Municipal Castell (MMUC) la inauguració oficial de l’esdeveniment, que inclourà una conferència de Carles Mercader, director del festival, i un recital poètic a càrrec de Miriam Reyes.

Dissabte 5 d'octubre, de 10.30 a 13.30 h, a la plaça de l'Antiga Estació, tindrà lloc la tradicional jornada d’activitats fotogràfiques per a tota la família organitzada amb la col·laboració del Grup Fotogràfic El Gra.

De cara a la setmana vinent, concretament el dijous 10 d’octubre, a les 19.30 h, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà una conferència de Juan Naranjo sobre l’obra de Pere Formiguera, un dels fotògrafs que exposen a l’edició d’enguany.

El dia 18 a les 20 h, tindrà lloc al Celler el lliurament del premi Screen de fotografia en format multimèdia, convocat per l’associació cultural Ull per Ull. En la seva segona edició, el certamen ha comptat amb una quarantena d’obres presentades, deu de les quals han estat escollides finalistes i es projectaran en aquest acte. La trobada inclourà un concert del grup local Cuchilla y Diazepan.

El fotògraf Calin Kruse serà l’encarregat de cloure el festival el 31 d’octubre a les 19.30 h amb una conferència al MMUC i d’oferir, aquell mateix cap de setmana, el tradicional workshop per a un grup de fotògrafs prèviament seleccionats. Bona prova del ressò del festival és el fet que aquest taller de tres dies comptarà enguany amb l’assistència d’un fotògraf vingut dels Estats Units.

Mentre duri l’esdeveniment, a més, es faran les habituals visites guiades a l’exposició a càrrec del seu director. Aquestes tindran lloc els dies 5, 12, 19 i 26 d’octubre.​
 

El regidor Moisés Rodríguez i el director de la Nuu Carles Mercader han presentat la 5a edició del festival Foto: Carla Serra