El Centro Aragonés de Rubí inicia la celebració del Pilar aquest dissabte

Durant tres caps de setmana, els aragonesos celebren la seva festa a la ciutat

Redacció
30 de setembre del 2019
Imatge del festival de jotes de l'any passat
Imatge del festival de jotes de l'any passat | Centro Aragonés de Rubí
S'acosta el 12 d'octubre, una data assenyalada en el calendari per a tots els aragonesos, ja que és la celebració de la Virgen del Pilar, patrona de la comunitat d'Aragó. El Centro Aragonés de Rubí ja té a punt la celebració d'aquesta festivitat, amb tres actes al llarg del mes d'octubre.

Aquest dissabte serà el tret de sortida de la celebració, amb el pregó de les festes, a càrrec de Jordi Peiró. A continuació s'imposaran les bandes a les reines, i s'inaugurarà una exposició de pintura a càrrer d'Isabel Gallart. L'acte, que s'iniciarà a les 19h a l'auditori del Museu Vallhonrat, es tancarà amb una degustació de vi aragonès. 

El dia 12, que també cau en dissabte, es farà una ofrena floral a la Verge a l'església de Sant Pere entre les 11.30h i les 12h, hora en què començarà la missa, que serà amenitzada pel Grup Somontano i la seva Rondalla Aneto. Acabada la missa, hi haurà un dinar popular al restaurant Can Ramon.

A la tarda, el Centro Aragonés, ubicat al carrer Marconi, oferirà una tarda entretinguda amb jocs aragonesos.

La celebració de la festivitat del Pilar es tancarà el dia 26 d'octubre, amb un Festival de jotes a càrrec del grup Somontano i la Rondalla Aneto, a les 18h a La Sala.

La celebració d'aquestes festes compta amb el suport de l'Ajuntament de Rubí i també del Govern d'Aragó.