RUBÍ BRILLA

L'autoconsum energètic, la temàtica del 6è Congrés Rubí Brilla

L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim 25 d’octubre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

per Redacció, 1 d'octubre de 2019 a les 17:00 |
Plaques solars a al terrat de l'edifici del Bullidor | Carla Serra
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La 6a edició del congrés d'estalvi i sostenibilitat energètica del Rubí Brilla se celebrarà el divendres 25 d'octubre, de 8.30 a 14 h, a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Enguany estarà dedicat a l'autoconsum energètic. 

El nou regidor de medi ambient, Andrés Medrano, ha remarcat que "ara és un moment decisiu. Estem davant d'una crisi climàtica, però també d'una crisi social. Vivim en un món que cada vegada hi ha més desigualtats i, per tant, el que cal és que, de mà de la sostenibilitat i l'emergència climàtica, puguem incidir en situacions de justícia social".​ Davant d'això, ha fet referència al nou context normatiu que es deriva del Reial Decret 244/2019 del 5 d'abril sobre autoconsum energètic, el qual inclou per primer cop el concepte d'autoconsum compartit, simplifica els processos administratius i tècnics per a les instal·lacions d'autoconsum i, a conseqüència de l'eliminació de l'impost al sol, obre la porta a la gestió dels excedents energètics.


L'alcaldessa Ana Maria Martínez ha afegit que "les energies renovables són l'única alternativa al col·lapse i l'única manera de deixar als nostres fills i filles un món millor". En aquest sentit, ha remarcat la importància d'aquest congrés que té com a objectiu "ser un altaveu de tota aquesta pràctica de vida que necessitem".
 

El Congrés Rubí Brilla s'estructurarà en tres blocs: el primer reflexionarà sobre l'autoconsum compartit en comunitats de veïns, l’autoconsum en un polígon circular i l’autoconsum a l’Administració pública; el segon bloc estarà dedicat al present i el futur de l’emmagatzematge d’energia i al paper de la xarxa elèctrica; i l'últim bloc oferirà una xerrada sobre la compra col·lectiva d’energia a càrrec i una altra sobre la participació ciutadana en projectes municipals.  

 

Participació