Nova programació d'activitats familiars al Museu Municipal Castell i el Celler

Totes les activitats són gratuïtes i amb aforament limitat

Redacció
04 d'octubre del 2019
Aquest cap de setmana es reprèn la programació d'activitats familiars al Museu Municipal Castell (MMUC) i al Celler, amb una bateria de propostes d'accés gratuït.

La primera serà aquest diumenge, 6 d'octubre, amb un taller de sabó enfeltrat adreçat a infants d'entre 3 i 12 anys a càrrec d'Artistic Event. La cita serà a les 12h del migdia al Castell. La següent activitat a aquest equipament serà el diumenge, 10 de novembre, també a les 12h, i consistirà en un taller de terrissa i pintura que dirigirà el mestre artesà Llucià Pou.

Tots els tallers previstos al MMUC tenen una durada aproximada 1.30h i tenen un aforament limitat. Per això, tot i que són gratuïts i no és necessària inscripció prèvia, es recomana assistir-hi puntuals.

La programació del Celler, relacionada amb el passat vinícola de l'edifici

Les activitats al Celler arrencaran el dissabte 19 d’octubre, amb la proposta Fem most! La màgica transformació del raïm a partir de les 12h. En aquest taller es donarà a conèixer la transformació química del raïm i com se n'extreu el suc per fer-ne el most, i també es reservarà un espai a la producció amb tècniques tradicionals de premsa i procediments moderns d'extracció. A més, s'oferirà un tast a cegues dinamitzat a través d'un joc per a famílies.

El dissabte, 16 de novembre, també a les 12h, tindrà lloc l'activitat Un viatge en la història del raïm. Posa't a la pell dels masovers i masoveres, en què els infants es posaran a la pell de diversos personatges lligats a l'agricultura, la producció i la transformació del raïm al Vallès; i coneixeran l'evolució del paisatge i les masies vallesanes gràcies a una maqueta interactiva.

Finalment, el dissabte 14 de març, i també e les 12h, es farà un taller teatralitzat titulat El poder de l'alquímia, que mostrarà com es transformen alguns productes per al seu ús alimentari, cosmètic o medicinal. Les famílies assistents podran experimentar amb la fabricació de productes fets amb plantes i fruits: alcohol de lavanda, oli de romaní i suc de fruites de temporada.

Les propostes programades al Celler també són d’accés gratuït però amb aforament limitat.