David Budria, un dels CDR detinguts: «Som els caps de turc»

Avançament de l'entrevista de NacióDigital a un dels dos activistes del CDR de Sabadell detingut per la Guàrdia Civil el 23 setembre i que després va ser posat en llibertat

David Budria durant l'entrevista amb NacióDigital.
David Budria durant l'entrevista amb NacióDigital. | Juanma Peláez
Anna Mira / Albert Segura
04 d'octubre del 2019
David Budria és un dels nou detinguts per la Guàrdia Civil el 23 de setembre a Sabadell, en una operació pilotada per l'Audiència Nacional. Acusat de terrorisme, el van deixar en llibertat el mateix vespre. En una entrevista a NacióDigital, que es publicarà aquest divendres al vespre, Budria assegura que les acusacions són "un muntatge polític" i que ell i la resta de detinguts són "els caps de turc".

Budria assegura que després d'onze dies, encara ho està "paint tot" i explica que el matí de la detenció va ser "una bogeria". Quan els agents de la Guàrdia Civil van entrar a casa, els van apuntar amb armes a ell, la seva companya - també detinguda i alliberada- i la seva filla adolescent. En el cas de Budria, l'advocada va arribar poca estona després de les detencions practicada per la Guàrdia Civil i considera que el tracte amb els agents va ser "correcte".