El govern presenta unes ordenances centrades en la cura del medi ambient

L'IBI es veurà novament reduït un 1%, sumant-se a la rebaixa del 2% dels anys 2017 i 2018

Ana Maria Martínez i Mari Carmen Cebrián presenten la proposta d'ordenances fiscals
Ana Maria Martínez i Mari Carmen Cebrián presenten la proposta d'ordenances fiscals | Carla Serra
Reducció
07 d'octubre del 2019
Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa la proposta d'ordenances fiscals, que s'aprovaran al ple d'aquesta mateixa tarda.

"Són les ordenances que, dels darrers mandats, més es preocupen per la preservació del nostre entorn". La voluntat és contribuir des de l'Ajuntament "a deixar per als nostres fills i filles un món millor", ha explicat l'alcaldessa, Ana Maria Martínez.

Unes ordenances "més verdes" que premiaran l'ús de les energies renovables, amb descomptes en l'Impost sobre l'Activitat Econòmica per a les empreses; els habitatges i blocs de pisos que tinguin instal·lacions d'autoconsum, i els vehicles amb distintius ecològics, amb un barem que oscil·larà en funció de la qualificació que tinguin.

Un any més, l'IBI es rebaixarà en un 1%, essent el tercer any consecutiu que aquest impost es redueix per a tots els casos - el 2017 i el 2018 es va reduir un 2% cada any. "Un dels impostos que més poden notar les famílies és aquest, i per això apostem per tornar a reduir-lo i així reduir la pressió fiscal".

La resta d'impostos i preus públics es congelaran.