OCUPACIÓ

La 4a edició del 30Plus ja està en marxa

L'objectiu del programa de Rubí Forma és que 30 persones de més de 30 anys que estiguin a l’atur puguin trobar feina

per Redacció, 9 d'octubre de 2019 a les 12:00 |
El Rubí Forma organitza el programa 30Plus | César Font
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Rubí Forma impulsa una nova edició del programa d’inserció laboral 30 Plus, destinat a persones en situació d’atur majors de 30 anys en risc d’exclusió social. Per posar en marxa la quarta edició del programa que combina la prospecció, l’orientació, l’acompanyament a la inserció i la formació, l'Ajuntament de Rubí ha rebut una subvenció de 127.672.72 euros. Gràcies a això, 30 persones de més de 30 anys, principalment rubinencs i rubinenques, que estiguin a l’atur podran trobar feina.

Durant la tercera edició del 30 plus a Rubí, totes les persones participants van trobar feina en unes 20 empreses. Les 20 persones participants, 10 dones i 10 homes, tenien de mitjana més de 45 anys. De les 20 companyies que van incorporar personal a través del 30 Plus, 2 empreses rubinenques no van demanar la subvenció. De les altres 18, 11 eren de Rubí, 2 de Castellbisbal i 5 de la resta del Vallès Occidental.​


El 30 Plus identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix a les persones demandants d’ocupació a les necessitats de les companyies. D’aquesta manera, les persones reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació, i les empreses obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional (1050,00€ a jornada completa o la part proporcional en funció de la dedicació laboral) durant la duració del contracte que podrà ser a mitja jornada o a jornada completa per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos.

Les ajudes són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos per a cadascuna de les modalitats contractuals.


El Servei d’Ocupació de Rubí Forma s’encarrega de la selecció de persones candidates a través de sessions informatives i al llarg de tot el projecte es tutoritzarà a cada participant per treballar la seva inserció laboral.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i pel Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del Programa 30 Plus regulat per ORDRE TSF/132/2018 de 30 de juliol. Les persones participants han de desenvolupar obligatòriament les actuacions de formació, orientació i contracte de treball.
 

 

Participació