Primera trobada entre el Consorci de Residus del Vallès i l'ARC per planificar accions conjuntes

Nil López, president del Consorci: "La gestió dels residus és un tema cabdal en la lluita contra l'emergència climàtica"

Redacció
09 d'octubre del 2019
El president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Nil López, s'ha reunit aquest dimarts amb el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, en la primera trobada institucional i de treball de les dues administracions en aquest nou mandat.

La reunió va servir perquè López, nou president del Consorci, plantegés a Tost les prioritats de l'ens comarcal per als propers anys, i que se centren en que el Vallès Occidental pugui complir els objectius de reciclatge previstos per Europa.

Així, Nil López va traslladar al director de l'ARC "la voluntat de treball conjunt, amb complicitat i respecte institucional". Un treball conjunt que es desenvolupa de manera habitual en la seva tasca diària.

"Encetem un nou mandat i som conscients que tenim feina per endavant. La gestió dels residus és un tema cabdal en la lluita contra l'emergència climàtica i en l'agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i per això hem volgut, des del primer moment, anar de la mà de l'Agència de Residus de Catalunya per planificar les accions futures a realitzar", va explicar el president del Consorci.
 
En la reunió també hi va participar el nou gerent del Consorci, Albert Planell, que s’ha incorporat aquest mes d’octubre a l’equip de l’ens supramunicipal.

Sense novetats sobre la investigació de fiscalia sobre les irregularitats en la licitació del Centre de Tractament de Residus del Vallès

Aviat farà un any que les Candidatures Alternatives del Vallès i la CUP van denunciar a Fiscalia i al Tribunal de Comptes la licitació de la construcció de i gestió del Centre de Tractament de Reisdus del Vallès Occidental, per les múltiples irregularitats detectades que podrien suposar delictes de prevaricació i malversació de cabals públics.

El passat mes de maig, Fiscalia va obrir una investigació sobre aquestes presumptes irregularitats, però a dia d'avui encara no hi ha cap novetat sobre aquesta.