La Font del Ferro incorpora dos nous usuaris

Una d'elles prové del CEE de Ca n'Oriol i l'altra, del CET Flor de Maig de Cerdanyola

La Finca Font del Ferro incorpora dues noves persones usuàries
La Finca Font del Ferro incorpora dues noves persones usuàries | Localpres
Redacció
09 d'octubre del 2019
Els Serveis d'Atenció Diürna de la societat municipal Font del Ferro han incorporat dues noves usuàries: una provinent del Centre d'Educació Especial (CEE) de Ca n'Oriol i una altra del Centre de Formació i Treball Flor de Maig de Cerdanyola.

Aquests alumnes, un cop han finalitzat la seva estada escolar, han escollit la Finca Font del Ferro per continuar la seva formació. El mes de juliol els nous usuaris van passar per un procés d'acollida i pràctiques que ha culminat aquest setembre, amb la seva incorporació definitiva.

Una de les persones ha entrat al Servei Ocupaciónal d'Inserció (SOI), que és un recurs per a persones que encara no es poden incorporar als centres especials de treball per manca de formació laboral o d'oferta de treball. Així, el servei és un pas intermig entre els centres ocupacionals i els centres especials de treball, i no tenen un contracte laboral ni salari.

Pel què fa al Servei de Teràpia Ocupacional (STO), que és on s'ha incorporat l'altra persona, és un servei que busca la integració de la ciutadania amb discapacitat intel·lectual que no pot incorporar-se al sistema de treball ordinari, ja que no pot arribar a un nivell de productivitat suficient. 

Actualment, la Font del Ferro acull 14 persones al STO ordinari i unes altres 4 al STO amb auxiliar; mentre que el Centre Especial de Treball (CET) està integrat per 18 persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual.