ERC demana «màxima celeritat» en l'elaboració de l'inventari de pisos buits de Rubí

Disposar d'aquest llistat permetria començar a aplicar el recàrrec del 50% de l'IBI a pisos desocupats amb caràcter permanent

Redacció
10 d'octubre del 2019
Després de l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2020 en el ple extraordinari de dilluns passat, amb els únics vots favorables de l'equip de govern, ERC ha demanat que l'Ajuntament elabori el més aviat possible l'inventari de pisos buits de Rubí.

Aquest inventari permetria detectar aquells habitatges d'ús residencial permanentment desocupats, als quals les ordenances contemplen que se'ls apliqui un recàrrec del 50% de l'IBI. ERC considera que aquest recompte "ja hauria d'estar fet fa temps, a causa de l'emergència habitacional que viuen els rubinencs i les rubinenques des de fa anys".

Amb això, la formació republicana lamenta que la manca de previsió i d'acció, de nou, facin que aquesta mesura social no es pugui començar a aplicar des de 2020.

Les darreres dades de què disposa l'Ajuntament, obtingudes a partir del padró d'escombraries, revelaven que a Rubí hi ha 4.428 pisos buits, una dada que el propi Consistori reconeixia que podia no ser del tot exacta perquè podia incloure habitatges que no estiguessin realment en desús. Però aquesta és una qüestió que ja s'està tractant des del 2016 a la Mesa d'Habitatge, i és per això que ERC no entén com aquest llistat no s'ha acabat de precisar i poder començar a posar fil a l'agulla.

A més, els republicans defensen que a ajuntaments com Sabadell, Mollet o Arenys de Mar, aquesta ordenança començarà a ser vigent aquest 2020; mentre que a Rubí la previsió és que pugui ser d'aplicació a partir de 2021. "Hi ha famílies que no poden esperar a l'any 2021", va recordar Robert Masalias durant el ple.

És per això que ERC demana "la màxima celeritat" per fer aquest inventari de pisos desocupats de caràcter permanent, i així poder començar a aplicar l'ordenança el més aviat millor.