Rubí, present a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats

L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, i el regidor de Projecció de Ciutat, Moisés Rodríguez, passen uns dies a Brusel·les, seu de la trobada

Redacció
11 d'octubre del 2019
Entre el 7 i el 10 d'octubre s'ha celebrat la Setmana Europea de les Regions i la Ciutat a Brusel·les, organitzada per la Comissió que duu el mateix nom, i que és la cita anual més important d'aquest tipus.

Aquest espai serveix per intercanviar bones pràctique, es tracten possibles col·laboracions público-privades i s'aborden qüestions com la innovació regional i el desenvolupament local. La trobada reuneix representants de les administracions regionals i locals, i també experts i professionals de l'àmbit acadèmic.

Al llarg de la Setmana es duran a terme prop de 300 tallers, debats i activitats de networking, que s'organitzen al voltant dels eixos El futur de la Unió Europea i el rol de les regions i les ciutats; Una Europa més propera a la ciutadania; Una Europa més verda; Una Europa més smart; Una Europa més connectada; i Una Europa més integrada socialment.

L'Ajuntament de Rubí, en el marc d'aquesta trobada, està treballant de forma específica la sostenibilitat energètica a les ciutats, l'experiència comunitària en matèria d'esport femení i els Erasmus esportius, les possibilitats d'inversions empresarials en col·laboració amb països centreamericans i europeus, l'intercanvi d'experiències en polítiques de joventut i el debat al voltant de nous espais creatius i els seus usos.

En aquesta edició, la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats reuneix més de 9.000 persones assistents, entre les quals hi ha l'alcaldessa, Ana Maria Martínez; i el regidor de Projecció de Ciutat, Moisés Rodríguez, i al voltant d’un miler de ponents.