Junts per Rubí: «L'estat espanyol enterra drets, garanties i llibertats que han costat molt d'aconseguir»

La formació diu que "l'única sentència justa era l'absolució"

Redacció
14 d'octubre del 2019
Continuen arribant les reaccions dels partits polítics independentistes de Rubí respecte la sentència. Aquest matí algunes formacions ja s'han expressat per les xarxes socials i s'ha conegut la convocatòria, per part de la Comissió U d'Octubre, d'una concentració de rebuig a les 20h a la plaça de l'ajuntament.

Junts per Rubí ha emès un comunicat on manifesta "la nostra més enèrgica protesta pel què considerem una sentència injusta que vulnera tots els drets fonamentals democràtics"; i considera que "definitivament, la democràcia mostra símptomes d'estar tocada de mort".

La formació creu que aquest ha estat "un judici polític que mai s'hagués hagut de produir", i considera que "s'està condemnant els més de dos milions de persones que van exercir el dret a la participació en el referèndum de l'1 d'octubre de 2017".

Amb aquesta sentència, segons expressa Junts per Rubí, "l'estat espanyol enterra drets, garanties i llibertats que han costat molts anys d'aconseguir", ja que es condemnen "unes persones per uns fets que no es van cometre mai. Se’ls condemna per donar veu a la ciutadania. És una sentència que esquerda les bases democràtiques de l’Estat espanyol, donat que crea jurisprudència i posa en qüestió fets com el dret a la manifestació i concentració, la llibertat d’expressió, de pensament i de participació política. És una involució democràtica".

Segons la formació, "l'única sentència justa era l'absolució", i és per això que reclama la llibertat de totes les persones preses i exiliades, perquè "no han comès cap delicte".

Finalment, Junts per Rubí dona suport a les iniciatives ciutadanes, institucionals i socials que denunciïn i protestin per aquesta sentència, i que s'estan produint des de primera hora del matí.

La formació valorarà aquesta tarda la reactivació de l'euroordre contra Carles Puigdemont.