FIRA DEL JOC I L'ESPORT

La Rambla del Ferrocarril acull la 21a Fira del Joc i l'Esport aquest diumenge

Es manté la programació prevista del mes de setembre, quan es va haver d'ajornar per la previsió de pluges

per Redacció , 16 d'octubre de 2019 a les 18:00 |
L'alcaldessa i els regidors han presentat el cartell de la 21a Fira del Joc i l'Esport | Localpres
La Fira del Joc i de l'Esport, que es va anul·lar per la previsió de pluges el passat 21 de setembre, se celebrarà finalment aquest diumenge, de 10h a 14h.

Es tracta d'una proposta adreçada a la infància i l’adolescència, així com a les seves famílies, que organitza l'Ajuntament de Rubí amb la col·laboració d'associacions i entitats locals. Es tracta d’una jornada lúdica i esportiva que promou l’activitat del joc i el valor de la convivència al carrer, recupera la tradició del lleure i l’intercanvi lúdic a l’espai públic entre persones de diferents edats, cultures i capacitats.


La fira, que se celebrarà a la Rambla del Ferrocarril, també fomenta l’activitat física saludable mitjançant l'exposició de diverses pràctiques esportives que van des del futbol i el bàsquet fins a l’atletisme, gràcies a la col·laboració de més d'una vintena d'entitats de la ciutat, entre col·lectius solidaris, entitats d'educació en el lleure i clubs esportius. En total, les persones que la visitin hi trobaran més de 30 activitats per a totes les edats i totes les capacitats com l’espai d’experimentació per a nens i nenes de 0 a 3 anys i diverses disciplines d’esport adaptat.

Com cada any, la Fira del Joc i l’esport al carrer compta la participació activa del Consell dels Infants i Joves de Rubí, que llegiran el manifest pel dret al joc a les 19.30 h; i també el Consell Consultiu de la Gent Gran. Tots dos consells han preparat una gimcana que animarà als visitants a realitzar un mínim de 4 activitats per obtenir un obsequi.


Una de les novetats de la fira d'enguany és que serà un punt participatiu presencial dels pressupostos participatius de 2020. Els nens i nenes de 8 a 16 anys poden decidir en quines partides s’inverteixen un total de 50.000 euros que l’ajuntament ha posat a la seva disposició. Dissabte, els nens i nenes trobaran a la Rambla un punt informatiu amb panells on s’explica què són els pressupostos participatius i quins són els canals de recollida de propostes, una maqueta gegant a través de la qual els nens i nenes que participin de l’activitat podran jugar a imaginar com seria la seva ciutat ideal i una activitat de recollida de propostes a través d’una dinàmica lúdica. Una altra de les novetats d’aquesta edició de la fira és una scape room que promou la prevenció de l’assetjament escolar.

A més del vessant esportiu i de joc, durant tota la tarda s’ha previst animació a càrrec de la CiA La Tal i una passejada del Bòjum i els Gegantons de Rubí.

 

Participació