L'AEUR s'adhereix al manifest conjunt de l’ANC i Òmnium Rubí sobre la sentència de l'1-O

L'entitat rubinenca fa una crida a la ciutadania "a participar en les mobilitzacions que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència"

Il·lustració de la bancada dels acusats de l'1-O (detall).
Il·lustració de la bancada dels acusats de l'1-O (detall). | Eugènia Anglès
Redacció
16 d'octubre del 2019
Ja fa dos dies que el Tribunal Suprem va donar a conèixer la condemna dels líders independentistes i des de llavors partits polítics i entitats de la ciutat estan responent a aquesta sentència. És per això que la junta de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí (AEUR) també ha enviat un comunicat en el quan en fa la seva valoració.

En primer lloc, des de l'AEUR han volgut remarcar que s'identifiquen i defensen "els valors del compromís social, la democràcia, la defensa dels drets i les llibertats fonamentals i la participació com a eina de transformació de la societat". Així doncs, davant d'aquesta situació en què "conviuen des de sempre diferents sentiments de pertinença i diferents projectes polítics i socials, tots ells legítims i respectables", consideren que des de l'entitat han de donar veu i afavorir que totes elles siguin escoltades.

L'AEUR s'adhereix, doncs, al manifest conjunt que ha fet l’ANC i Òmnium de Rubí i donen suport "al treball per la llibertat de les persones condemnades des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya". 

També han fet una crida als partits polítics i a les institucions públiques "per trobar el camí de la política i posar fi a la judicialització d’un conflicte polític", i a la ciutadania "a participar en les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats".