L'A.E. Guspira: «La sentència atempta contra la llibertat d'expressió i lliure associació»

L'agrupació defensa els valors de l'escoltisme en l'educació dels infants i joves

Redacció
17 d'octubre del 2019
Continuen les reaccions a la sentència per part del teixit associatiu de Rubí.

Dilluns mateix, el Centre Excursionista de Rubí i l'Esbart cessaven la seva activitat en senyal de protesta contra la sentència, i el CRAC oferia el seu espai per a l'autoorganització popular de cara a les properes mobilitzacions, amb un manifest que després Rubí d'Arrel reproduïa per sumar-se al rebuig a la condemna dels líders independentistes. Ahir, l'Aula d'Extensió Universitària comunicava la seva adhesió al manifest conjunt d'Òmnium i l'ANC.

També ahir, l'AE Guspira publicava al seu compte de Twitter un comunicat per expressar el seu rebuig i desacord amb la sentència del judici del procés contra activistes i representants polítics.

L'agrupació considera que aquesta sentència és "un atac als drets democràtics i fonamentals" i que "atempta directament contra la llibertat d'expressió i lliure associació de les persones". A més, condemnen "la persecució a través de processos judicials i la repressió estatal exercides sobre multitud d'artistes, còmics, sindicats, estudiants i activistes arreu de l'Estat Espanyol".

El comunicat defensa els valors en els quals, des de l'escoltisme, eduquen els infants i joves, "perquè esdevinguin persones justes, crítiques i compromeses en el projecte i la construcció d'un món millor, creient en el diàleg i la no-violència".

L'AE Guspira també anima "a la defensa dels drets i els valors que a dia d'avui es troben en una situació de vulnerabilitat".

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://t.co/L2500iUSDr">pic.twitter.com/L2500iUSDr</a></p>&mdash; AE Guspira (@ae_guspira) <a href="https://twitter.com/ae_guspira/status/1184497629197152261?ref_src=twsrc%5Etfw">October 16, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>