L'AUP: «Aquesta sentència anuncia futures condemnes il·legítimes cap a altres activistes»

La formació també es mostra "preocupada" pel silenci del partit majoritari en el govern local, el PSC

Redacció
17 d'octubre del 2019
L'Alternativa d'Unitat Popular ha emès aquesta tarda un comunicat per fer palès el seu posicionament sobre la sentència de l'1-O. Al llarg d'aquesta setmana, la formació ha estat fent crides a la mobilització de manera reiterada a través de les xarxes socials i els seus canals de difusió.

L'AUP considera que aquesta és "una condemna judicial d’un fet polític i una mostra més de la incapacitat d’aquest Estat per resoldre el conflicte en l’espai de la negociació, el diàleg, la reivindicació, el reconeixement de la diferència o la llibertat d’expressió", uns espais que, segons la formació alternativa, "haurien de ser els naturals en les democràcies".

L'Alternativa també destaca que aquesta condemna, "injusta", que anuncia - com ja ha passat en el cas dels joves d'Altsasu - "futures condemnes il·legítimes cap a altres activistes", com els companys del CDR empresonats a Madrid. Alhora, la formació és crítica amb la "intoxicació" de molts mitjans de comunicació, i amb "la voluntat explícita d'alguns partits per minimitzar, amagar i invisibilitzar la resposta popular a Catalunya".

"El que està en joc, com s’ha dit i repetit tantes vegades, no és només la independència de Catalunya: és la pròpia democràcia", afegeix l'AUP.

El silenci del partit majoritari en el govern municipal, "preocupant"

En clau local, i després que al llarg de la setmana els diversos partits - amb representació i sense al ple - de Rubí hagin fet arribar les seves valoracions sobre la sentència, l'AUP diu que li "preocupa especialment" el silenci del partit majoritari en el govern de la ciutat, el PSC.

"No cal ser independentista o sobiranista per manifestar la voluntat d'un govern per treballar en la defensa dels drets més bàsics de manifestació o expressió, i per demanar que els conflictes es reconeguin i es parlin", diu l'AUP.