medi ambient

Sabadell acull el primer Congrés de Qualitat de l'Aire

Se celebrarà durant dos dies a Fira Sabadell

per Redacció, 23 d'octubre de 2019 a les 18:00 |
El recinte de Fira Sabadell | Ajuntament de Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous i divendres, Sabadell acollirà el 1r Congrés de Qualitat de l’Aire, convertint-se en l’epicentre de la gestió de la contaminació atmosfèrica a escala nacional a Fira Sabadell. L’esdeveniment es proposa com a fòrum per trobar resposta a una de les majors causes ambientals de mort a tot el món.

Segons dades facilitades per la Generalitat, vuit de cada deu ciutats superen els nivells màxims de contaminació recomanats per l'Organització Mundial de la Salut. A Catalunya, s’han superat els nivells d’òxids de nitrogen (NOx) i de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en zones molt densament poblades, com l’aglomeració de Barcelona.

 
Buscant l’expertesa

 
L’esdeveniment aplegarà més de 70 ponents de relleu nacional i internacional, amb un total de 24 sessions de treball estructurades en set/vuit temàtiques: salut, emissions, mobilitat; urbanisme, sensibilització, fiscalitat, avaluació i modelització, a més d’un seguit de ponències conjuntes. D’altra banda, s’instal·larà una zona expositiva amb solucions tecnològiques i presentacions professionals, preseleccionades per un comitè tècnic.
 
El congrés busca projectar els agents sectorials i donar suport a sinergies i aliances necessàries per enfortir i visibilitzar la gestió de la qualitat de l’aire i involucrar els agents clau –tècnics, polítics i mitjans de comunicació– per afavorir l’adopció de polítiques integrals en favor de la qualitat de l’aire.

També pretén reflexionar i debatre sobre les estratègies i accions necessàries per resoldre l’immens repte tècnic que tenim com a societat per aconseguir uns nivells òptims de qualitat de l’aire a l’entorn urbà, a més d’estudiar les solucions tecnològiques presents al mercat i dinamitzar la seva implantació territorial.
 
El comitè impulsor de l’esdeveniment el formen la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Sabadell, i compta també amb un comitè tecnicocientífic que l’assessora, composat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Autoritat Metropolitana del Transport, el CSIC, l’ISGLOBAL i la Plataforma de Qualitat de l’Aire.

El regidor Andrés Medrano participarà al Congrés el dijous 24

El Congrés comptarà amb la presència d'un regidor de Rubí, Andrés Medrano, que participarà a la Taula política comarcal per la millora de la qualitat de l'aire.

En el marc d'aquesta taula, diversos representants municipals discutiran l'estratègia conjunta per assolir els objectius de millora de qualitat ambiental.

 

Participació