L'Escola Montserrat celebra 100 anys

Durant tot el curs el centre educatiu celebrarà el centenari amb un conjunt d'actes commemoratius

L'acte de celebració ha comptat amb la presència de diversos representants institucionals
L'acte de celebració ha comptat amb la presència de diversos representants institucionals | Cedida
Redacció
25 d'octubre del 2019
L’Escola Montserrat va ser fundada el 1919 pel mossèn Josep Guardiet i Pujol, impulsor també del setmanari Endavant, el Casal Popular, l’Esbart Dansaire de Rubí i el Museu de Rubí, entre d’altres. Aquest mes d’octubre es compleixen 100 anys del naixement del centre i és per aquesta raó que el Teatre Municipal La Sala ha acollit aquest dijous un acte de celebració en el qual han assistit diversos representants institucionals com el bisbe de la diòcesi de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, i del mossèn de l’església de Sant Pere, Joaquim Messeguer Garcia.

El director de l’escola, Lluís Albert Laliga, s'ha mostrat molt satisfet: "volem projectar 100 anys més d'ajuda i de formació en els ciutadans de la nostra ciutat, sempre buscant l'excel·lència". També ha aprofitat per destacar algunes de les millores que s’hi han fet al centre, com ara la renovació de part de la façana o la pròxima instal·lació d’una pantalla que permetrà reforçar la comunicació amb la ciutadania.

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha felicitat a l'equip educatiu del centre i ha assegura que el paper dels centres educatius “és clau per a la construcció de la ciutat, no només en l'educació que han rebut centenars de persones sinó també pels valors que han transmès".

La celebració del centenari del centre continuarà amb un conjunt d'actes commemoratius.  Durant el que resta de curs, s’han programat exposicions, concerts, trobades d’exalumnes i una romeria fins a Montserrat. Els actes es tancaran al juny amb una activitat solidària.

Coincidint amb la celebració, l’escola ha fet una crida a la seva comunitat per reunir imatges antigues i així poder reconstruir la memòria visual d’aquests cent anys.
 

L'Escola Montserrat de Rubí celebra 100 anys Foto: Ajuntament de Rubí