Aprovat el conveni entre l'ACA i l'Ajuntament de Rubí per a la rehabilitació del col·lector de Can Xercavins

En total s'han aprovat 34 convenis destinats a millorar el sanejament i la gestió de les aigües residuals a Catalunya

Imatge de Can Xercavins
Imatge de Can Xercavins | Ajuntament de Rubí
Redacció
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 19:44h

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va aprovar ahir un total de 34 convenis destinats a millorar el sanejament i la gestió de les aigües residuals a Catalunya.

La inversió inicial es preveu que sigui superior als 4,2 milions d'euros, de la qual es beneficiaran un total de 18 comarques catalanes.

D'entre els cinc convenis que serviran per a impulsar l'execució d'obres de sanejament, s'ha aprovat el conveni amb l'Ajuntament de Rubí per a disposar dels terrenys necessaris per a executar les obres de rehabilitació i millora del col·lector de Can Xercavins, amb una inversió de 42.500€.

El conveni signat entre l'ACA i l'Ajuntament de Rubí per la rehabilitació d'aquest col·lector, que transcorre pel torrent de Can Xercavins i recull les aigües de les urbanitzacions de Sant Muç, Can Mir, Castellnou i Can Solà, data de juliol de 2017. El conveni era per refer tot el col·lector, ja que des de l'any 2004 presentava deficiències de funcionament.

Segons han informat fonts de l'ACA a RubiTV.cat, el contracte per refer el col·lector no va tirar endavant, només les expropiacions, i el que ha fet l'Agència és pagar les expropiacions i recuperar l'obra, i serà ella mateixa qui s'encarregui de la redacció dels plecs de condicions i de la licitació. 

L'explicació que dona l'ACA és que "en el seu moment es va conveniar perquè es veia possible que fos l'Ajuntament qui tirés les obres endavant, ja que l'ACA tenia moltes altres obres, però pels motius que sigui - priorització d'altres projectes, capacitat de gestió o recursos humans i/o tècnics de l'ajuntament - l'obra havia anat quedant postposada".