Sant Cugat comença a posar fil a l'agulla per prohibir els vehicles més contaminants el 2020

Obre un procés participatiu per recollir les aportacions de la ciutadania, fins a 11 de novembre

Redacció
29 d'octubre del 2019
L'Ajuntament de Sant Cugat ha començat a treballar perquè els vehicles més contaminants estiguin prohibits al centre de la localitat. La voluntat de l'equip municipal és redactar una ordenança "de forma immediata" perquè pugui aplicar-se al llarg de 2020. Abans, però, escoltarà la ciutadania. 

El consistori ha habilitat un portal, decidim.santcugat.cat, per fer les seves aportacions aquesta mesura. Un portal que romandrà obert fins a l'11 de novembre. Tot plegat es recollirà i "es tindrà en compte a l’hora" d'elaborar la futura normativa.

El document resultant recollirà els criteris de restricció dels vehicles més contaminants a la zona de baixes emissions, les mesures per implementar aquestes restriccions i les sancions previstes en cas d’incompliment.

Reforç del transport públic

En paral·lel, l’Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa alternatives de mobilitat més sostenibles. Com ara, la línia de bus llançadora, que és gratuït, que comunica el centre del municipi amb dos aparcaments gratuïts situats a l’entrada del municipi: a l’avinguda de Roquetes i a l’estació de Renfe.

La freqüència de pas és alta, un cada 10 minuts en hores punta i cada 20 la resta del dia, D’aquesta manera, es facilita l’accés al centre evitant la circulació de vehicles.