Totes les mocions que es debatran al ple del mes d'octubre

Els grups municipals presenten sis mocions: dues d'ERC, dues de l'AUP, una de Veïns i una conjunta entre ERC i AUP

Redacció
31 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 10:41h
El ple del mes d'octubre, que se celebrarà aquest dijous, debatrà sis propostes dels grups municipals: dues d'ERC, dues de l'AUP, una de Veïns per Rubí i un text conjunt entre ERC i l'AUP.

La primera moció de la tarda serà la que presenten ERC i l'AUP per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l'autodeterminació, que es presenta a instàncies de l'AMI i l'ACM. És una moció que ja s'ha aprovat a més de 800 municipis catalans, i que previsiblement serà rebutjada, atesa l'aritmètica del ple de Rubí.

La Comissió U d'Octubre ha convocat un "ple ciutadà" a les 18h per mostrar el seu suport a aquesta moció.

Esquerra presentarà dos textos sobre les activitats de Nadal, ja que és molt crítica amb la despesa que farà l'equip de govern en l'enllumenat de Nadal. En un d'ells, demana que s'engegui un procés participatiu perquè la ciutadania i els comerciants decideixin part dels costos de l'enllumenat de Nadal; mentre que en l'altre, un text similar al que es va presentar el 2018 conjuntament amb l'AUP, es demana una millora de l'oferta d'activitats de Nadal per a infants i joves de la ciutat.

Per la seva banda, Veïns per Rubí proposarà al Ple la redacció del Pla Director d'Eficiència Energètica i Sostenibilitat de la ciutat, un pla per aconseguir la màxima eficiència en el consum energètic i sostenible al municipi, atès el context d'emergència climàtica en què ens trobem.

Finalment, a més de la moció per rebutjar la sentència, l'AUP presenta també dues mocions: per una banda, una bateria de propostes per millorar de la difusió i la promoció de la programació estable del Teatre Municipal La Sala, i una altra en què proposa la instal·lació d'un dispositiu per atendre les urgències socials a Rubí.