RECIDUS

Comencen a arribar les saques gratuïtes per reciclar les restes vegetals a les cases de les urbanitzacions

D'aquesta manera es vol promoure la correcta separació d’aquest tipus de residu i, a la vegada, evitar els abandonaments incívics al costat dels contenidors

El Consistori té previst distribuir unes 1.600 saques | Ajuntament de Rubí
per Redacció, 30 d'octubre de 2019 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament esta repartint 1.600 saques de ràfia gratuïtes en algunes urbanitzacions de la ciutat per promoure la recollida de les restes vegetals amb l'objectiu de reduir l'incivisme al voltant dels contenidors i fomentar la correcta separació dels residus.

Aquestes saques estan pensades per a dipositar-hi petites restes vegetals de l'hort o el jardí, com ara gespa, fullaraca, restes de plantes o rams de flors. Un cop plena, la saca és molt útil per transportar aquests residus fins al contenidor de la matèria orgànica, on s'han d'abocar. La saca, en canvi, no s'ha de llençar, ja que és reutilitzable i són més resistents que les bosses de plàstic. Això permet aixafar les restes vegetals sense que la saca es trenqui i, per tant, guanyar capacitat.


Les urbanitzacions a on es reparteixen les saques són Can Serrafossà, Els Avets, La Perla, Ximelis, Can Vallhonrat, Can Fatjó i Sant Jordi Parc.

Pel que fa a les restes vegetals grans i llenyoses, recordem que hi ha un servei gratuït de recollida de poda que es pot sol·licitar trucant al Telèfon Verd. El servei de gestió de residus s'ho endurà del portal de casa.

 

Participació