Intens debat entre PSC, ERC, ECP i AUP al ple per la moció de rebuig a la sentència

Ciutadans defensa "els valors democràtics, la llibertat, la fraternitat i la unió de tots els espanyols"

Els regidors d'ERC i l'AUP van exhibir cartells demanant llibertat i autodeterminació
Els regidors d'ERC i l'AUP van exhibir cartells demanant llibertat i autodeterminació | Carla Serra
Carla Serra / Marta Casas
01 de novembre del 2019


El ple ordinari del mes d'octubre va tombar la moció de rebuig a la sentència i que demanava l'amnistia dels presos polítics catalans, un fet que va provocar una sorollosa protesta a les portes de l'ajuntament, convocada per la Comissió U d'octubre.

Dins de l'ajuntament, la moció va generar un intens debat entre les forces sobiranistes - ERC i AUP -, que es van quedar soles votant-hi a favor; i el PSC i En Comú Podem, que hi van votar en contra i abstenció, respectivament. També va intervenir Ciutadans per reiterar el seu posicionament de "no pronunciar-se sobre cap sentència judicial, ni aquesta ni cap altra" i seguir defensant "els valors democràtics, la llibertat, la fraternitat i la unió de tots els espanyols".

El debat, amb alguns retrets entre uns i altres, van durar més de mitja hora de la sessió plenària. En acabat, els regidors d'ERC i l'AUP van sortir del ple per agrair la presència de més d'un centenar de persones que prèviament havien celebrat un ple ciutadà per aprovar la moció i proposar idees de mobilització per a les properes setmanes.