VÍDEO El rubinenc Sr.Chen participa en la campanya «urbana» d'El Gran Recapte d'Aliments

El banc d'aliments busca voluntaris pels dies 22 i 23 de novembre sota el lema "Tot el barri voluntari"

Arxiu: El Gran Recapte en un supermecat
Arxiu: El Gran Recapte en un supermecat | Martí Albesa
Redacció
06 de novembre del 2019


L'onzena edició del Gran Recapte d'Aliments necessita 28.000 voluntaris per cobrir els gairebé 3.000 punts de recollida que posarà en marxa els dies 22 i 23 de novembre.

Aquest any ha renovat completament la seva campanya comunicativa i és que amb l’eslògan, Tot el barri voluntari i a ritme de reggaeton català pretén viralitzar la campanya per tal d’aconseguir els milers de voluntaris necessaris. De la mà de l'artista rubinenc Sr. Chen amb el terrassenc Lildami i Mariona es busca captar una audiència més jove, amb vincles amb la cultura urbana, sense oblidar-se del públic més adult que ha demostrat una gran fidelitat amb la campanya des del principi.

Aliments bàsics

L'any passat es van aconseguir recaptar 4.452.000 quilos d'aliments a tot Catalunya en una campanya pretén aconseguir donacions, fonamentalment de 3 aliments bàsics de llarga durada: Oli, conserves (peix i verdures) i llet, que els Bancs dels Aliments no aconsegueixen a través de l’aprofitament alimentari.

Arxiu: El Gran Recapte en un supermecat d'Olot Foto: Martí Albesa.

També es busca sensibilitzar a la població de Catalunya de que "en el nostre propi entorn hi ha una important bossa de pobresa cronificada". Finalment el tercer objectiu passa per fomentar que la ciutadania col·labori al llarg de l’any també amb programes de reaprofitament alimentari.

Com puc fer-me voluntari?

La forma més senzilla per a donar-se d’alta com a voluntari tornarà a ser el web del Gran Recapte. Els ciutadans que vulguin fer-se voluntaris o coordinadors a un punt de recollida podran registrar-se a través d’un senzill formulari, que els permetrà triar el punt més adient i el torn que vulguin cobrir.

S’organitzaran per grups de 3 a 5 persones en torns d’aproximadament 4 hores. El web permet modificar de forma automàtica el torn o el de punt triats si s’escau. O registrar-se a més d’un torn i punt, sempre que no coincideixin. També serà més senzill consultar les places encara disponibles a cada punt, per si es vol anar acompanyat de familiars i amics. Es podran donar d’alta grups de forma molt senzilla, amb un sol registre, a nom d’un sol usuari (que figurarà com a coordinador) que podrà donar d’alta a tot el grup.