Budó: «La repressió que estan aplicant a Catalunya també la patiran la resta de ciutadans de l'estat espanyol»

La portaveu del govern de la Generalitat ha fet un acte de campanya a Rubí acompanyada de la candidata al senat, Meritxell Lluís

La rubinenca Carme Vinyes amb la consellera de la Generalitat Meritxell Budó
La rubinenca Carme Vinyes amb la consellera de la Generalitat Meritxell Budó | Cedida
06 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:44h
La consellera de Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha visitat la ciutat de Rubí en un dels actes de campanya de Junts per Catalunya.

Budó ha explicat que "el 10N és una oportunitat perquè els catalans i les catalanes es puguin tornar a expressar democràticament. A nosaltres les urnes no ens fan por, cada vegada que posen urnes ho considerem una oportunitat de convertir la veu dels catalans en vots i en escons".

En aquest sentit, la portaveu del govern català ha demanat el vot dels rubinencs i rubinenques i ha assegurat que l'objectiu del seu partit és tenir una gran representació al congrés dels diputats de Madrid "per reclamar el dret a què es pugui parlar de tot, també de l'autodeterminació; per reclamar una solució política al que és un conflicte polític; i per defensar la reobertura del diàleg entre el govern de la Generalitat i el govern de l'estat espanyol".

Budó també ha insistit en el fet que "la repressió que estan aplicant en forma de lleis pensant només en Catalunya també la patiran la resta de ciutadans de l'estat espanyol" i ha afegit que "sembla que estiguem més a prop de Corea del Nord que no pas d'un estat membre de la Unió Europea com som".

Més tard també ha assistit a l'acte la número dos al Senat, Meritxell Lluís, la qual ha recordat que la intenció del partit era una llista unitària. Tot i que això no ha estat possible, ha remarcat que "és important fer sentir la veu de la majoria de ciutadans de Catalunya defensant els interessos. La sentència és un pas més de la repressió que fa més de dos anys que vivim i, per tant, no estem parlant només d'independència, sinó de defensar els interessos de tots".

Lluís també ha parlat de la Manca d'inversions a Catalunya per part del govern de l'estat espanyol. En aquest sentit, ha fet referència específicament a l'"abandonament" de Rodalies, "una xarxa absolutament obsoleta i gens accessible", i ha aprofitat per recordar que la xarxa de Rodalies té uns 400.000 usuaris l'any mentre que "hi ha estacions i línies d'AVE buides".

Finalment, la número dos al Senat, que, a més, és la dona de l’exconseller Josep Rull, condemnat pel Tribunal Suprem a 10 anys i mig de presó pel delicte de sedició, ha explicat que els presos polítics estan "indignats però ferms" i que demanen a la ciutadania "que seguim endavant, que sortim al carrer, però que recordem que la violència no ens representa".

La consellera Meritxell Budó ha aprofitat la visita per fer una passejada per les parades del Mercat Municipal i per diferents botigues de la ciutat, acompanyada d'alguns membres de Junts per Rubí, per recollir impressions i propostes de la ciutadania.

 

La consellera de la Generalitat Meritxell Budó fent una passejada pel Mercat Municipal Foto: Cedida