Primera Mesa pel Dret a l'Habitatge del mandat

Primera reunió de la Mesa pel Dret a l'Habitatge del mandat 2019-2023
Primera reunió de la Mesa pel Dret a l'Habitatge del mandat 2019-2023 | Localpres
Redacció
08 de novembre del 2019
Aquest dimecres s'ha reunit la primera Mesa pel Dret a l'Habitatge del mandat, presidida per la regidora d'Habitatge, Ànnia Garcia, i que reuneix representants dels grups municipals, membres del Sindicat del Lloguer i de les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca de Rubí i de Les Torres, i de Càritas. També hi han assistit veïns i veïnes del carrer Magallanes, afectats per lloguers abusius d'un fons voltor.

La primera sessió ha servit per presentar als assistents el procés d'elaboració del Pla Local d'Habitatge, que establirà les polítiques d'habitatge de l'Ajuntament per als propers sis anys i que comptarà necessàriament amb la implicació de la Mesa a l'hora de definir el procés de participació ciutadana vinculat al pla.

També s'ha abordat la necessitat de replantejar el funcionament i objectius d'aquest òrgan consultiu perquè pugui tenir més incidència en les polítiques d'habitatge municipals, i s'ha acordat que a la propera trobada es compartiran dades sobre la situació d'emergència habitacional a Rubí i que es començarà a redactar un nou pla de treball de la Mesa.

A petició dels presents a la reunió, les convocatòries s'obriran a representants de la Generalitat de Catalunya i dels jutjats, així com altres agents relacionats amb la problemàtica de l'habitatge.

Els veïns afectats pel fons voltor Optimum, al carrer Magallanes, i que han participat de manera excepcional a aquesta primera sessió de la Mesa, han sol·licitat el suport de l'Ajuntament en el procés de negociació amb l'empresa propietària del seu immoble. Des del Consistori s'ha adoptat el compromís d'acompanyar-los, juntament amb el Sindicat del Lloguer de Rubí.

Ànnia Garcia, regidora d'Habitatge i presidenta de la Mesa, ha expressat la seva voluntat "d’actuar més enllà de l’emergència habitacional i dissenyar polítiques que garanteixin l’accés de la ciutadania a un habitatge digne i assequible. En aquesta línia, haurem d’abordar totes les accions al nostre abast per recuperar habitatge que està en desús actualment".