El Jovent Republicà denuncia una agressió durant la darrera nit de campanya electoral

El Ministeri Fiscal demana una multa de 10€ diaris durant dos mesos i una indemnització de 150€ per danys físics

El Jovent Republicà va patir una agressió la darrera nit de campanya electoral
El Jovent Republicà va patir una agressió la darrera nit de campanya electoral | Marta Casas
Redacció
12 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:10h
El Jovent Republicà de Rubí ha denunciat als Mossos d'Esquadra una agressió que van patir el passat divendres, la darrera nit de campanya electoral, mentre feien la darrera encartellada abans dels comicis.

Segons va explicar Ariadna Martín, Secretària de Formació del Jovent, una senyora es va acostar al grup i, entre crits de "Viva España", els va prendre i trencar el material electoral que duien; i tot i que ells van intentar mediar i allunyar-se de la situació, ella els va continuar seguint i fins i tot va agredir un dels nois amb un cop de mà a la cara, i a una altra li va llençar una ampolla d'aigua per sobre.

Tot i que un grup de nois van intentar ajudar els joves, el Jovent Republicà va trucar el 112 - "vam trucar unes deu vegades", diu Martín - però els Mossos d'Esquadra i la Policia Local no van arribar fins al cap de 20 minuts. La senyora, però, es va quedar al lloc dels fets per identificar-se com a autora de l'agressió, i ells van anar a la Mútua a buscar l'informe de lesions i, posteriorment, a interposar la denúncia als Mossos d'Esquadra.

Ariadna Martín va lamentar aquesta situació, que no és nova: "en els darrers anys ens hi trobem molt habitualment, ERC penja propaganda electoral i aquesta desapareix en sis, deu, dotze hores", va explicar, i va afegir que "creiem que tenim tot el dret del món a penjar la propaganda electoral per explicar el nostre projecte polític amb llibertat i garanties democràtiques".

El Jovent Republicà espera que els partits polítics municipals condemnin aquests fets

Tal com s'ha produït en anteriors ocasions, condemnant pintades a seus de partits polítics, des del Jovent Republicà demanen que la resta de partits amb representació al ple municipal es manifestin en contra d'aquesta agressió violenta contra persones implicades en la ciutat.

El Ministeri Fiscal demana una multa de 10€ diaris durant dos mesos i una indemnització de 150€ per danys físics

En tractar-se de lesions lleus, i malgrat haver amplia la denúncia per un delicte electoral, el judici s'ha celebrat avui mateix, i la sentència es podria conèixer en dos i tres dies.

Segons ha explicat el Jovent Republicà, el Ministeri Fiscal demana una multa de 10€ diaris durant dos mesos a l'agressora, a més d'una indemnització de 150€ per danys físics a l'agredida, i uns 18€ per danys materials.