Arran organitza un cinefòrum sobre el documental «12 d'octubre»

La projecció serà aquest divendres, a partir de les 19h, al CRAC

Fotograma del documental de Metromuster «12 d'octubre»
Fotograma del documental de Metromuster «12 d'octubre» | Metromuster
Redacció
12 de novembre del 2019
Actualitzat el 14 de novembre a les 9:37h
L'organització juvenil Arran, amb presència a la ciutat de Rubí, ha organitzat per aquest divendres un cinefòrum entorn al documental 12 d'octubre. Cultura de l'odi i legítima autodefensa, produït per Metromuster l'octubre de l'any 2017.

En el documental es mostra com la possibilitat de la independència de Catalunya ha remogut el panorama polític estatal, i com l'espanyolisme aprofita la diada del 12 d'octubre per visibilitzar-se i "infundir por" entre els que considera els seus enemics. Arrel d'aquests fets, la productora va voler reflexionar sobre la celebració de la diada del 12 d'octubre i l'espanyolisme, "la cultura de l'odi i el racisme, els estats nació i l'acumulació originària", expliquen.



"Les celebracions espanyolistes - diu la productora del documental -, ja siguin partits de la selecció estatal o diades com la del 12 d'octubre, serveixen perquè racistes, nostàlgics del franquisme i ultradretans de tot tipus surtin al carrer a propugnar el seu discurs de l'odi i la violència".

La projecció d'aquest documental i el cinefòrum posterior estava previst per al 18 d'octubre, però la convocatòria de la vaga general va fer que Arran decidís postposar-la fins aquest divendres, 15 de novembre, a les 19h al CRAC.