ple desembre 2018

L'AUP demana un projecte de recuperació i usos de les Torres Massana

La formació vol que els espais es destinin a usos culturals, educatius i esportius

per RubiTV.cat, 13 de desembre de 2018 a les 17:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’AUP demanarà al proper Ple municipal que s’elabori un projecte de recuperació i usos del conjunt de Torres Massana, que consta de quatre edificis dels anys 20, i el seu entorn.


La formació vol que en aquest espai s’hi ubiquin equipaments municipals de caire educatiu, cultural i esportiu, amb tal de descentralitzar i dinamitzar parts de la ciutat que es troben mancades d’oferta.

Aquest Pla, a més, hauria de comptar amb un procés de participació ciutadana amb diverses fases: una fase informativa, una fase propositiva, una fase de redacció del projecte en base a les aportacions fetes, una fase de retorn de la proposta a la ciutadania participant, i l’aprovació en el ple del projecte.


Aquesta proposta, que ja va ser reivindicada per l’AUP fa unes setmanes, també està relacionada amb el diagnòstic del Pla d’equipaments, que determinava que a Rubí existia una distribució territorial desigual, com passa al barri de ca n’Alzamora on es troben les torres Massana, entre d’altres.

El mateix diagnòstic també feia menció de necessitats diverses com la manca de biblioteques de proximitat, de centres cívics, d’espais per a la gent gran i per a la gent jove; així com de la mala distribució de les entitats o la falta d’espais esportius que incloïen una piscina oberta.

Finalment, l’Alternativa recorda que el conjunt arquitectònic està inclòs en el catàleg de patrimoni de Rubí, i pràcticament tot és de titularitat municipal.

 

Participació