L'Escola Balmes ha recollit més de 21.000 euros durant 5 anys per a l'Hospital Sant Joan de Déu

El centre escolar ha aconseguit recaptar aquesta xifra de diners amb les activitats "Camina, corre i balla contra el càncer infantil" i "Taca't contra el càncer infantil"

La donació dels diners recaptats s'ha fet en el marc d'un emotiu acte al Col·legi Balmes
La donació dels diners recaptats s'ha fet en el marc d'un emotiu acte al Col·legi Balmes | Carla Serra
14 de novembre del 2019
L'Escola Balmes de Rubí ha celebrat aquest dijous al matí un acte molt emotiu per fer l'entrega d'un txec de 6.397 euros a l'Hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu de Barcelona. Aquesta xifra se suma a les donacions de les cinc edicions anteriors per a la investigació contra el càncer infantil, que en total han estat més de 21.000 euros. 

La iniciativa de l'escola va sortir fa 5 anys perquè una alumna va patir un càncer i es va curar gràcies al tractament de l'Hospital Sant Joan de Déu. Des de llavors, el centre escolar organitza diverses activitats per recollir diners per aquesta causa. Una d'elles és Camina, corre i balla contra el càncer infantil, una Cursa Solidària que es va celebrar el mes de maig a les pistes d'atletisme de Can Rosés i que va aplegar prop de 500 participants. Una altra activitat és Taca't contra el càncer infantil, que enguany s'ha celebrat per segona vegada. Es tracta  d'una xocolatada amb xurros solidària acompanyada de música, ball, pintura, capgrossos i moltes més activitats per als infants. 

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, la qual ha agraït a l'escola la seva implicació en aquesta causa: "és un motiu d'orgull i de felicitació que, com a centre, posin un granet més de sorra en la recerca i en l'esperança per la cura del càncer infantil".

Per la seva banda, la representant de l'hospital, Cándida Castillo, que també ha assistit a l'acte, ha donat les gràcies al Col·legi Balmes per aquests 5 anys d'implicació, tant per part de l'escola com de les familias, ja que, segons ha explicat, "la recerca del càncer infantil la portem a terme gràcies a la col·laboració de famíles, empreses i entitats. Aquestes aportacions de donacions privades suposen el 80% dels projectes que tirem endavant".

Per finalitzar l'acte, l'escola ha lliurat el xec de 6.397 euros a la representant de l'hospital i petits txecs d'agraïment als patrocinadors, als voluntaris i als regidors i regidores que han assistit a l'acte.