cossos policials

Els Mossos i les policies locals del Vallès volen enfortir la seva col·laboració mútua

Els delictes que més preocupen a la Regió Policial Metropolitana Nord són els robatoris a domicilis

per Redacció, 15 de novembre de 2019 a les 16:30 |
Foto de família dels comandaments dels Mossos d'Esquadra i les policies locals del Vallès | Mossos d'Esquadra
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana ha tingut lloc a Cerdanyola una jornada de treball que va reunir tots els caps de les policies locals del Vallès amb els comandaments de Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN), amb la finalitat de consolidar les bases de cooperació entre ambdós cossos de seguretat per tal de millorar l'eficiència en la lluita contra la delinqüència.

Els delictes que més preocupen a aquesta demarcació són els robatoris a domicilis, i aquesta és la modalitat delictiva en què es va posar més èmfasi durant la jornada.


El Comissari Cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Sergi Pla, que va aprofitar la jornada per presentar-se ja que fa pocs mesos que s'ha incorporat al càrrec, va expressar la seva intenció de treballar colze a colze amb les policies locals, i per això va destacar la importància de la fluïdesa d'informació entre els dos cossos policials.

També va aprofitar la jornada per presentar-se la Comissiària Sotscap, Alícia Moriana, que va remarcar que el principal problema de la regió són els robatoris a domicilis, i és per això que s'estan abocant molts recursos de diverses unitats dels Mossos, i que la col·laboració de les policies locals és cabdal en la lluita contra aquesta mena de delictes.


L'exposició de les dades dels robatoris de 2019, així com una presentació de les tècniques que actualment fan servir els lladres, va ser a càrrec del nou Cap de l'Àrea d'Investigació Criminal de la RPMN, Josep Antoni López Garzón; mentre que el Cap de la Unitat de Policia Administrativa, Francesc Marsol, va donar diversos consells sobre la seva àrea i com establir ponts per futures col·laboracions.

 

Participació