Neix el moviment «Fridays for future» a Rubí

Les joves Martina Closa i Clàudia López organitzen assemblees obertes per aportar idees contundents contra la crisi climàtica en l'àmbit local

Infants i joves han participat en el primer 'Fridays for Futur'
Infants i joves han participat en el primer 'Fridays for Futur' | Cedida
18 de novembre del 2019
El moviment estudiantil Fridays for Future va néixer l'agost del 2018 de les mans de Greta Thunbert, una adolescent sueca, i des de llavors s'ha estès per tot el món mitjançant les xarxes socials amb l'objectiu de protestar per la falta d'acció per evitar el canvi climàtic. 

Ara, les rubinenques Martina Closa, d'11 anys, i Clàudia López, de 16 anys, han portat aquest moviment fins a la ciutat i han organitzat la primera assemblea oberta a totes aquelles persones que estiguin interessades a col·laborar i aportar idees contundents contra la crisi climàtica a escala local.

La trobada es va celebrar el divendres a la llibreria Lectors, al tren! i va reunir una vintena de joves i infants rubinencs, persones adultes i representants d'entitats com Rubí Sense Abocadors. La Clàudia, que també col·labora als Fridays for Future d'altres ciutats com Sant Cugat i Barcelona, es va mostrar molt sorpresa per la bona rebuda d'aquest moviment a la ciutat: "Rubí té un sentiment ecologista i a poc a poc volem crear una xarxa i fer això més gran". 

Les impulsores han explicat que la idea és fer manifestacions a Rubí contra l'emergència climàtica, però que abans faran més assemblees: "Volem crear una xarxa per aconseguir arribar a més gent i començar a veure quines són les necessitats que té a Rubí, analitzar el nostre entorn i saber que és el que hem de fer per evitar el canvi climàtic en l'àmbit local". En aquest sentit, la Clàudia ha recordat que individualment es poden fer petites accions dia a dia com "agafar el transport públic per reduir les emissions de CO2, reduir el consum del plàstic i, sobretot, informar-se per començar a concienciar-nos i a fer els actes que cadascú cregui convenients".

Fridays for Future a Rubí s'organitza a través del seu perfil d'instagram (@fridaysforfuturerubi), on van anunciant les properes accions del moviment a la ciutat. Ara per ara, han informat que la propera assemblea tindrà lloc el divendres 29 de novembre i abans, aquest dissabte 23 de novembre, estaran informant a la ciutadania sobre el moviment a partir de les 11 h a la plaça Doctor Guardiet, coincidint amb la Gran Acció de la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus.
 

L'activitat s'ha celebrat a la llibreria Lectors, al tren! Foto: Cedida